Ett härligt klubbmästerskap!

I söndags arrangerade vi ett klubbmästerskap för våra yngsta aktiva, födda 2007-10. Tanken var att vi skulle köra utomhus på Slottsskogsvallen. Lördagens fina vårväder hade dock förbytts i ett kyligt duggregn varför vi flyttade in  tävlingen till Friidrottens Hus. Hela 38 stycken ungdomar, 20 flickor och 18 pojkar, kom till start!

Tränare Andblad och Moström var definitivt nöjda med att tävlingen flyttades inomhus! De kunde räkna in mängder av personrekord i träningsgruppen.

Tävlingen genomfördes i form av en trekamp bestående av längdhopp, kulstötning och 200 meter. För många av de tävlande var det den allra första tävlingen så nog var det lite pirrigt på sina håll.

Vi började kl 12 med en intensiv uppvärmning gruppvis. Sedan inledde tjejerna med längdhopp och killarna med kulstötning. Därefter bytte man stationer.
Det avslutande 200m-loppet löptes i hela tio heat och hela tävlingen tog bra precis två timmar. Alla tävlande fick också en VU-spelströja som belöning för sina prestationer.

Personrekorden stod som spön i backen tävlingen igenom och stämningen var på topp! Allra bäst bland flickorna var Fea Bolt-Hansen medan Daniel Otterdahl toppade pojkarnas tävling.

 

08-orna värmer upp inför det inledande längdhoppet.

Klicka här för den kompletta resultatlistan

Glenn Johansson filmade intensivt dagen igenom och återkommer inom kort med resultatet av detta.

En mycket lyckad säsongsöppning på en säsong som inte blir lik någon annan. Det kommer fler tävlingstillfällen även om vi inte kan genomföra några stora arrangemang i nuläget. Håll koll på vår hemsida så kommer det mer information efter hand!

Av ansiktsuttrycket att döma var också Katrin Gustavsson helnöjd med dagen.