Ett tävlingsprogram växer fram

Från ett tillstånd av total ovisshet så börjar det smått att skönjas ett mönster för hur sommarens tävlande kan se ut.

”Veckans grenar” är ett koncept för småskaliga lokala tävlingar. På GFIF:s sida kan man hitta en förteckning över dessa under LOKALA SANKTIONER (skrolla ner en bit på sidan). För samtliga dessa tävlingar gäller ett begränsat deltagarantal så man kan inte komma med hela stora träningsgrupper. Den som vill vara med ska kontakta arrangerande förening i tid och höra efter att man kan var med.

Medel & Lång har tagit fram ett program med fyra tävlingar under perioden 30/5-27/6. Läs mer om grenprogram och anmälan här.

ÖIS och Ullevi kommer gemensamt arrangera två tävlingar för aktiva födda 2002-06. Dessa är endast öppna för aktiva från våra bägge föreningar i och med 50-regeln som gäller i nuläget. Datum för dessa bägge är söndagarna 7:e och 21:e juni och Inbjudan till DUELLEN hittar du här.
Viktigt att tränarna gör sina anmälningar till Per Crona i god tid. 50-regeln ställer ju speciella krav på oss och vi måste ha tid att planera utifrån dessa förutsättningar.

ÖIS har bokat in en kvaltävling för Kraftmätningen söndag den 14 juni på Slottsskogsvallen. Denna gäller i år ungdomar födda 2005-06, med tillägget att man får ha med en flicka och en pojke född 2007 i laget. Grenprogrammet är det vanliga: Häck 80m – 800m – höjd – längd – kula – spjut samt stafett 6x200m (tre flickor + 3 pojkar). Ett lag består av maximalt 8 + 8 ungdomar. Vi återkommer med mer information inom kort.

Ifjol var vi tvåa i Kraftmätningen efter en fantastisk laginsats i Täby!

När får senioraktiva tävla igen? Nytt besked från SFIF kommer 8 juni och vi hoppas verkligen att seniorförbudet kommer att hävas då. Nu är sommaren snart här och vi räknar med att komma igång med någon form av tävlingsverksamhet även för de senioraktiva inom kort.

Vad tror vi om Stafett-SM? Det ligger fortfarande kvar i programmet den 27-28 juni på Vallen, men i ärlighetens namn är det nog högst tveksamt om tävlingen blir av. Vi återkommer med besked när vi vet. Lag-SM är framflyttat till 5:e eller 6:e augusti och här är nog chanserna bättre att tävlingen kan genomföras.

Frågor? Hör av Er till Anna eller Per så skall vi besvara dessa efter bästa förmåga!

Svenske Mästaren Edqvist har möjlighet att tävla i såväl höjd som tresteg vid DUELLEN.