Världsungdomsspelen 2020 inställda

Det är med sorg och beklagan som vi tvingas lämna detta tråkiga besked. Den 25:e Jubileumsupplagan av vår fina tävling skulle ha arrangerats den 3-5 juli, men det finns under rådande omständigheter inga möjligheter att genomföra tävlingen.

Samtidigt som det är ett smärtsamt beslut så är det också ett väldigt lätt beslut att fatta. Vi följer givetvis de regler och rekommendationer som vi får från myndigheterna. Arrangemang av den här storleken kommer inte kunna hållas i Sverige den här sommaren om kampen emot smittspriding skall genomföras på ett effektivt sätt. Hälsa och säkerhet för såväl aktiva, ledare, funktionärer och publiken går naturligtvis före allt annat.

Vi lider med friidrottsungdomen som går miste om sommarens stora friidrottsfest. Det är många, många som längtat efter tävlingen, Lisebergsbesöket och en härlig idrottsresa med sina kompisar. Ifjol hade vi 370 deltagande föreningar varav cirka 200 svenska.

Våra fantastiska ideella funktionärer, ca 300 till antalet, får ledigt denna sommar. Jag är dock övertygad om att de allra flesta av dessa saknar årets tävling i precis lika hög grad som de tävlande! Ni är dock välkomna tillbaks med förnyade krafter till nästa sommar!

Sedan premiären 1996 har tävlingen stadigt vuxit i såväl kvantitet som kvalitet. Idag är vi Europas största årliga arenatävling för ungdom, ifjol med rekordantalet 8.716 anmälda starter.

Nu flyttar vi fram vårt 25-årsjubileum ett år och lovar högtidligen att Världsungdomsspelen 2021 kommer att bli större och bättre än någonsin!

Vi ses på Ullevi nästa sommar igen!

 

Per Crona
projektansvarig Världsungdomsspelen

 

 

Malmö AI – bästa klubb på VU-spelen 2019

Tilde Johansson var glödhet på Ullevi 2019!

Melwin Holm var ruskigt nära att klara 2.06m i tredje försöket…

Göte Lindblad poserar med årets stipendiater: Claudia Payton (Ullevi FK) och Arvid Mägi Theorin (IF Kville).

Ingar Kiplesund gjorde sitt livs första åttametershopp på Ullevi 2019, exakt sju år efter det att han gjorde sitt första sjumetershopp i samma längdgrop!

Maja Åskag, Råby-Rekarne, fick ta emot Christian Olsson Trophy efter sin trestegstriumf.