Fantomlopp av Johanna och rekordkross i Växjö!

Johanna Larsson gjorde sensationella framsteg under det gångna året. Skall vi döma av hennes framträdande i Skatås i lördags så kommer utvecklingen att fortsätta under 2019. Vid den första av Solvikingarnas traditionella Vårtävlingar sprang hon i ruggigt väder 8 km på fina 27.49 som tvåa efter Anastasia Denisova. Det var ändock inget emot vad hon presterade på dubbla sträckan i denna helgen… När hon dundrade runt första varvet på 28.24 så var man nog lite ängslig att hon spänt bågen lite väl hårt. Icke så, hon höll i stort sett tempot på det andra varvet och sprang i mål på uppseende snabba 57.05!

Hur bra är den tiden? Det var ett nytt tävlingsrekord och det var Johannas tränare Midde som hade det gamla på 57.39 sedan 1998! Ingen putsning alltså utan en rejäl kross av rekordet…
Segermarginalen ner till tvåan (Frida Kristiansson 59.44) och trean (Malin Strand 61.15) talar också för en löpning utöver det vanliga. Håll ögonen på Johanna 2019 – det kommer att hända grejer….

Till Växjö och Götalandsmästerskapen hade vi detta år en liten men naggande god kvartett som slog sina rekord i parti och minut.

Varierande ansiktsuttryck på vår Växjökvartett! Åtta personbästan på fyra aktiva…..!!!

 

Inez Yngve gjorde tre starter och slog tre strålande personbästan. ”Minst” framgång hade hon på 60 meter där hon ändå drog till med 8.36 i försöket och gick till semifinal. Sedan följde dock sensationella hopp i längdtävlingen. Efter två halvdana hopp var hon  tvungen att slå i det tredje. Och det gjorde hon med besked! 5.01m innebar hennes första hopp över ”drömfem”. Nu låg hon trea men inför sista hoppet petades hon ner till femte plats. Då slog hon till igen med ett verkligt MONSTERHOPP! 5.19m innebar ytterligare 18cm personbästa och en slutlig tredjeplats!
Dessutom ett nytt klubbrekord då hon raderade ut Alva Murtoniemi-Gräbels gamla notering med en centimeters marginal.

Sedan avslutade hon tävlingen med ytterligare en kanoninsats på 200 meter. Utan att stumna det allra minsta sprang hon in som tvåa i B-finalen (sexa totalt) och sänkte sitt rekord från 27.43 ner till mäktiga 26.86 sek! Imponerande! Inez kommer på alla pass och ger alltid järnet – härligt att se att hennes flit och energi betalat sig.

Inez springer in på suveräna 26.86 på 200m. Bara några hundradelar över Sandra Jonssons klubbrekord.

Anton Matte har hastigt och lustigt blivit en häcklöpare av klass. I säsongsupptakten sprang han med fyra steg emellan häckarna vilket gav tider på 10½-11 sekunder. För en dryg månad sedan växlade han över till tre steg vilket omedelbart gav stora framsteg. Vid MAIK-spelen sprang han första gången under 10 sekunder (9.93 sek). Ändå var man inte riktigt beredd på vad han skulle prestera i Växjö… Redan i försöket slog han till med 9.83 och säkrade sin finalplats. I finalen var faktiskt sist ur blocken men presterade sedan ett lysande lopp och avancerade ända fram till en tredjeplats! Att Anton skulle ta brons på tiden 9.77 sek var det nog få som tippat i förväg. Dessutom hann han också med att pressa sitt pers på 60m slätt till 8.27.

Anton tar en sensationell medalj genom att persa på 60 meter häck två gånger om!

Jonas Ellison var vår ende deltagare i 13-årsklassen. Han gjorde en trio imponerande framträdande på 60 meter på lördagen. 8.15 i försöket – 8.14 i semi och slutligen så personbästa 8.10 som femma i finalen. Hoppgrenarna längd och höjd gick sisådär denna helg men hans avslutande framträdande på 200 meter gick inte av för hackor… Med ett årsbästa på 27.20 seedades han i A-finalen tillsammans med ett par riktigt grymma MAI-are. Men Jonas satsade ursinnigt från steg ett och hade nästan grepp på bronset in på upploppet. Leo Bergman smet dock förbi men Jonas tog en stark fjärdeplats samtidigt som han sprängde 27-sekundersvallen eftertryckligt med grymma 26.79!

Det var inte bara personbästa utan dessutom ett nytt klubbrekord i P13. Henrik Thunbergs 26.87 från 2003 kan nu strykas ur vår rekordlista.

Jonas dundrar varvet runt på nya klubbrekordet 26.79 sek!

Elna Wester sprang försök på 1000m F14 på lördagen och gick med lätthet till final efter att ha sprungit på 3.16.92. Söndagens final höll riktigt hög klass och de fem främsta i mål är nu också de fem främsta på årets Sverigebästa på sträckan. Elna kom in som sjua på fina 3.13.99 vilket endast var 0,22 sekunder över hennes eget klubbrekord. Senare på söndagen sprang hon också i B-finalen på 200 meter och visade definitivt inga trötthetstecken. 27.32 sek innebar en sänkning av tidigare bästatid med 0,30 sek. Det demonstrerar också en förbättrad snabbhet som kommer visa sig värdefull på längre distanser så småningom.

Elna Wester gjorde starka insatser på såväl 200 som 1000 meter.

Sammanfattningsvis en hel hög stiliga personbästan som toppades av två bronsmedaljer och två nya klubbrekord. Undra på att tränare Stina Nyström och lagledare Jenny kunde känna sig nöjda med helgens insatser. Nu laddar vi om för kommande stordåd! Vad skall vi inte kunna prestera i exempelvis Årets Kraftmätning med sådana här grymma atleter…

ÖIS klubbrekord inomhus (19/3 2019)

ÖIS inomhusstatistik 2019 (19/3)

 

Den förre rekordhållaren Henrik Thunberg ser inte alltför besviken ut över att ha förlorat sitt klubbrekord från 2003 till Jonas Ellison. Han fick ju inneha det i hela 16 år!