Felix och Emma segrade i Växjö!

SM i Växjö bjöd på en hel del fina prestationer från ÖIS-gänget. Det spekulerades friskt i antalet medaljer innan. Det visade sig att de som satsat på 5 (ingen nämnd, ingen glömd) hade satsat rätt. Två av medaljerna var av den ädlaste valören och det var inte långt borta det hade blivit det dubbla. Men vi börjar med de som nådde hela vägen fram.

 

Emma knep sitt 18:e SM-guldet totalt (inomhus och utomhus). Framtidslöftet Maja Nilsson i bakgrunden behöver nog inte vänta alltför länge på sitt första.

Att ta ett SM-guld är speciellt, att knipa ett SM-guld i sin sista SM-tävling är mycket mer än så. Emma Green var kanske inte den som såg vassast ut i inledningen, men hon hoppade upp sig allt eftersom och visade sin rutin. När Emma klarade 1.87 i sitt första försök och höll såväl etablerade konkurrenter som framtidshopp bakom sig så var det inget annat än ett riktigt värdigt avslut. Det innebar också 10:e SM-guldet inomhus och det 18:e totalt. Då räknar vi också bara höjdhopps-guld. Emma har ju faktiskt gästspelat i några mindre ädla grenar längs resans gång. Nu väntar Inomhus-EM i Belgrad för Emma med kval på fredag och final lördag. Håll alla era tummar för en riktigt fin avslutning även i landslagsdräkten.

SM-guld och nytt säsongsbästa för Felix!

ÖIS andra guld, eller tidsmässigt egentligen det första, knep Felix Francois. Felix fick en bra resa i försöken och kunde enkelt springa till sig direktplatsen till finalen med låga 49. I finalen såg det på förhand ut att bli en fight mellan Felix, Ullevis Forsman och MAI:s Ekelund-Arenander. Forsman ledde efter första varvet, men när Felix tryckte sig förbi på andra så var det tydligt vem som var starkast för dagen. Ett väl genomfört lopp av Felix resulterade i ett SM-guld och nytt säsongsbästa 47,72.

Gladast och tröttast?

Helgens första ÖIS-medaljör var kanske också den gladaste och definitivt den tröttaste. Robin Lindgren har haft otur vid flera mästerskap där han dragit på sig sjukdomar strax innan tävlingarna. Den här gången höll han sig dock frisk och kry. När tempot drogs upp på de sista varven var det bara Jonas Leandersson som lyckades springa ifrån Robin. Silver till Robin med tiden 8.19,40.

2cm från guldet!

Det var en ganska besviken Mattias Ström som lämnade Växjö i lördags. Lätt att första när det i slutändan bara skiljde förargliga 2cm upp till Moteba Mohammed på guldplats. Både Mattias och Moteba hoppade 15.28 i första omgången och delade därmed ledningen. I fjärde omgången ökade Moteba till 15.54 och tog ensam ledningen. Mattias fick till ett långt hopp i sista omgången som såg ut att kunna räcka, men med 15.52 fattades det ynka 2cm. Mattias. Besegrade däremot såväl favoriten Erik Ehrlin som Hässelbys Jesper Hellström. Silver till Mattias och det ska bli spännande att se om det blir en ädlare valör utomhus!

Belgrad nästa för Michaela!

Michaela Meijer hoppade fina 4.50 i Bauhaus indoor tidigare i vinter, men både där och på senare tävlingar har hon fått avbryta med lite skadekänningar. Men den lilla osäkerhet som fanns inför visade Michaela inget av på tävlingsbanan. När hon klarade 4.55 samtidigt som Angelica Bengtsson drog på sig en rivning så såg det ut som att det kanske t o m skulle räcka hela vägen till ett SM-guld. Angelica drog dock det längsta strået när hon klarade 4.60 i sitt sista försök. Det var ändå en mycket glad Michaela (utan skadekänningar) som därmed kunde ta beslutet att åka till inomhus-EM.

Söndagen började tyvärr lite tråkigt med tre X i protokollet för såväl Sara Skogman i tresteg som David Kappelin i stav. Vendela von Corswant fick tyvärr bryta sin tävling redan efter inhoppningen med ett smärtande knä.

Några glädjeämnen förutom medaljörerna var Artur Engström som satte PB i tresteg med fina 15.13 (6:a) och sedan följde upp med en 6.99 (8:a)i längdhoppet , Jakob Ranglin-Grissler som persade med 20 sek på 3000m 8.43,30 (12:e) och Hanna Bergqvists nästpers 58.18. Vi får heller inte glömma stafettlaget på M 4x200m bestående av endast juniorer (Carl Bengström, Alexander Andreason, Max Hejdenberg och Samuel Wiik) som fightades med de stora grabbarna och sprang in på fina 1.29,22.

Poängplats också för Jonas Meyer (6:a) i kultävlingen med 17.18. Frida Kristiansson var 5:a på såväl 1500m 4.37,70 som 3000m 9.55,84. Sara Cannmo hoppade 3.70 (9:a) i stav. I längd hoppade Max Hejdenberg 6.72 (10:a). Awet Mengsteab blev 12:a på 1500m på 4.05,38.

Nu laddar vi vidare mot USM för 15-16-åringar nästa helg samt Inomhus-EM för Emma och Michaela.