Final Kraftmätningen 24-25/8!

Även i år har ÖIS kvalificerat sig till finalen i Kraftmätningen. Finalen kommer att gå i Stockholm, parallellt med Finnkampen 24-25 augusti. De individuella grenarna går i Täby och den avslutande stafetten över 6x200m inne på Stockholms Stadion under Finnkampen. Detta innebär också att vi får chansen att se den andra dagen av Finnkampen på plats.

Vi kvalade in som nionde av sexton finallag i mixtävlingen pojkar/flickor. Men det gjorde vi utan några av våra starkaste kort. I själva verket är jag övertygad om att vi kan vara med och slåss om medaljerna i finalen – vi har ett riktigt starkt lag i år! Vi skall tveklöst passera 30.000 poäng i år, och det med marginal!

Kvalresultat 2019
Tävlingens hemsida

Vårt slutliga finallag kommer att nomineras ca 10 dagar i förväg. Det består av 8 flickor och 8 pojkar. Liksom tidigare tävlar man i häck 80m – 800m – höjd – längd – kula – spjut samt 6x200m (3 flickor + 3 pojkar). Grundprincipen är att alla kör samtliga grenar, med något enstaka undantag.

Finallaget 2017 inne på Stockholms Stadion. Glenn helmallig som vanligt…

Den 23 augusti åker vi upp till tävlingen. Detta gör vi i en buss som vi delar med IFK Göteborg. Vi kommer att bo på Scandic Hotell på gångavstånd från arenan.

Givetvis kommer tävlingarna de närmsta veckorna ha stor betydelse för den slutliga nomineringen av laget så det gäller att visa formen nu efter sommarlovet!
En som är rejält på gång är Ben Blomqvist som borta i USA skall tävla i Junior Olympics (USA:s juniormästerskap) i tiokamp P15 till helgen. I USA kör man samma grenar som seniorerna (!) om än med lite lättare kastredskap och lättare häckar. Ben har dubbelt medborgarskap och kommer hem för finalen i Kraftmätningen. Vi följer helgens tävling med spänning. Tiokampen 15-16 år går dag 1 och 2.

ÖIS kommer arrangera en resultattävling i kast kommande vecka. Vi återkommer med exakt tid inom kort. Det är viktigt att de som aspirerar på en plats i laget ställer upp då kast ju tidigare varit vår svaga punkt. I år känns det dock betydligt bättre på den sidan.

 

Så här såg ut inför 800 meter vid kvalet i Borås! En sista uppladdning…

Våra Tjejer marscherar in på Stadion för den avslutande stafetten 2017.