Finalen Lag-SM flyttat till 8 juli

Vi nås av det mycket glädjande beskedet att finalen i Lag-SM 2023 har flyttats till lördag den 8 juli. Därmed fallar en sten från våra axlar! Ursprungligen ville SFIF nämligen placera tävlingen två dagar före Världsungdomsspelen. Det hade försatt oss i en omöjlig situation som inneburit att vi troligtvis tvingats tacka nej till deltagande.

Flytten av VU-spelen till Slottsskogsvallen kommer att kräva en fullständig satsning från oss alla veckan före. Nu kan vi ta oss an den uppgiften och sedan i lugn och ro förbereda oss för att försvara vår titel från ifjol.

Segern i Uppsala ifjol har gått till historien och vi har sviten 1-2-1 de tre senaste åren i den manliga tävlingen.

En sagolik triumf för vårt herrlag samtidigt som våra damer hade en betydligt tyngre dag. Vi tappade våra två stora trumfkort i form av Maja Nilsson och Michaela Meijer på grund av skador. Trots att övriga kämpade storstilat så kunde vi inte kompensera detta stora poängtapp. Den slutliga sjunde platsen hade mycket väl kunnat vara en medaljplacering med absolut bästa lag.

Nu blir det kval för damerna på Öland (!) redan den 18 maj. När detta väl är avklarat så är siktet definitivt inställt på en första medaljplats i finalen. En final som kommer att avgöras på Sollentunavallen. Stockholmsklubbarna är säkerligen inställda på att återta titeln på sin hemmaplan. Den villfarelsen skall vi ta ur dem…

 

Joni Kaartinen är en klippa när det drar ihop sig till final i Lag-SM.

Ett historiskt ögonblick då ÖIS får ta emot standaret för kvinnor. När är det dags för första segern vid Lag-SM….?