Finnkamp, Kraftmätning och Kungsbacka….

Vi börjar gå emot slutfasen av årets utomhussäsong. Den kommande helgen är det dock fortfarande full rulle. Och bäst av allt är att väderleksprognoserna ser mycket lovande ut så att vi kan se fram emot härliga tävlingstillfällen.

På Stockholms Stadion avgörs svensk friidrotts stora klassiker FINNKAMPEN. DE svenska herrarna har revansch att kräva efter fjolårets lite snöpliga förlust. På pappret kommer de få det medan damkampen blir en strid på kniven.

ÖIS har denna gång fem representanter i det svenska laget. Stavhoppsduon Meijer och Svärd Jakobsson kompletteras av Felix Francois (400m individuellt och stafett 4x400m) samt trestegsduon Rebecka Abrahamsson och Artur Engström. Med andra ord ingen Carl Bengtström som fortfarande besväras av benskadan han ådrog sig vid Lag-EM.

Finnkampsdebut för Artur!

Att man valde Bianca Salming före Maja Nilsson i höjd förefaller lite märkligt med tanke på att Maja besegrade henne vid såväl Junior-EM som nu senast vid JSM.

Tibblevallen i närliggande Täby är samtidigt skådeplatsen för årets final i Kraftmätningen som är ett Lag-SM för 14-15 åringar. Vårt starka lag (8 tjejer och 8 killar) är laddade till tänderna för en toppinsats. Även Finnkampspubliken kommer få ta en titt på vårt lag då stafetten 6x200m springs på Stadion inom ramen för Finnkampen kl 18.18 lördag kväll. Läs mer om laget här

För de som inte åker till Stockholm går Kungsbackaspelen av stapel lördag söndag. Även här har vi ett gäng deltagare på plats. Tävlingens hemsida

Av fjolårets finallag återstår 6/16-delar! Men Glenn och Carbe får åka till Kungsbacka den här gången…