Francois fortsätter förundra!

Felix Francois årsdebut på 800 meter överträffade alla förväntningar. Han sänkte sitt klubbrekord inomhus från ifjol med i runda tal 1½ sekund till stilfulla 1.48.63. Vad mer var är att han tog hem segern före Joakim Andersson och Alexander Lundskog efter ett magnifikt slutvarv. Med 200m kvar låg han trea efter dessa bägge nämnda herrar. På bortre lång passerades först Lundskog och in på upploppet pressade han sig även förbi Joakim A. Felix visade åter att han han plocka fram en riktigt vass finish även när han är riktigt sliten. Han underskred även kvalgränsen 1.49 till Inne-EM och i och med att han besegrade Joakim A (som också gjort kvalet) så ligger han nog bra till för en tripp till Polen i mars.

För den som ännu inte läst den intervju med Felix som finns på Göteborgs Friidrottsförbunds hemsida så rekommenderar jag denna.
Felix Francois – 30 år och bättre än någonsin – Göteborgs Friidrottsförbund (goteborgfriidrott.se)

En annan förmodad Polenresenär är Carl Bengtström som denna gång tog sig an 200 meter. Han mötte Ullevis Erik Annerfalk som innehade det svenska årsbästat på 21.67 sek. Detta pulvriserades dock av Carl som på sin fjärdebana dundrade runt på 21.29 och lämnade sin motståndare långt efter sig.

Nu innehar Carl svenska årsbästan på såväl 200m som 400 meter.

Vi fick se ytterligare ett klubbrekord under eftermiddagen. Det var Denise Eriksson (född 1998) som gjorde sin första tävling på ca 1½ år och den första i ÖIS-dräkt. Hon demonstrerade vilken talang hon besitter genom att inleda sin comeback med fina 24.55 sek på 200 meter.

Denise Eriksson drog en dryg sekund av klubbrekordet på 200 meter i sin första tävling.

En duell man verkligen såg fram emot var Wållgren vs Pihlblad på 400 meter. Anders P ledde från start i kraft av sin överlägsna snabbhet men på upploppet närmade sig Kalle W med varje steg och var endast halvmetern efter över mållinjen. Segertiden skrevs till 48.20 emot 48.28 sek. Ingen av dessa bägge herrar hade gjort under 50 sek inomhus innan den här säsongen så deras framsteg är sannerligen anmärkningsvärda.

Pihlblad ledde från start till mål men Wållgren kom så när ikapp på upploppet.

Johanna Larsson gjorde ett riktigt starkt 3000m-lopp och sänkte sitt personbästa med 7 sekunder till 9.47.08. Hon låg länge i täten men fick släppa Lisa Bergdahl och Lina Strand förbi sig på slutvarven.

Johanna Larsson jobbar på i täten av 3000m-loppet.

I herrarnas tresteg kom inte Isak Persson  till start efter Corona-känningar. Ändock bjöds det långa hopp av såväl Artur Engström (15.25m) som Gabriel Wallmark (15.11m). Artur knep segern i sitt femte hopp då han passerade såväl Wallmark som Ullevis Bålström. Wallmark är född 2002 liksom Lukas Edqvist som hoppade goda 14.32m.

Artur Engström visade gryende SM-form med ett segerhopp på 15.25m.

Gabriel Wallmark höjde sitt inomhusbästa till fina 15.11m.

Komplett resultatlista Göteborg Inomhus 2021