FY F…N VAD VI ÄR BRA!

Men så kan man bara inte skriva… En synnerligen opassande rubrik!

Dels ett ovårdat språk, dels en stötande självgodhet.

Det hjälps inte – det är känslan från djupet av min själ efter en oförglömlig helg på Slottsskogsvallen. Det kan inte uttryckas på annat sätt.

När vi i höstas tvingades ta beslutet att efter 26 år på Nya Ullevi flytta Världsungdomsspelen till Slottsskogsvallen så gjorde vi det med tungt hjärta och oro för framtiden.

”Det är ju Ullevi som är själva grejen” fick vi höra från mer än ett håll. Men sedan beslutet väl tagits så var det bara full fart framåt med högsta växeln inlagd. I praktiken handlade det om en fullständig omstart av tävlingen. Hela upplägget fick omprövas från grunden. Alla samarbetsavtal omförhandlas.

Från början insåg vi att flytten skulle innebär såväl plus som minus men att vi skulle koncentrera oss på det positiva.
* Det finns en närhet och intimitet på Vallen som skapar en härlig stämning
* Tillgången till Friidrottens Hus. Lördagens slagregn visade eftertryckligt värdet av detta. Vi kunde också flytta in ett par stavtävlingar med kort varsel.
* Alla längdhopp avgörs inne på huvudarenan och släggkastarna är lite mer med i matchen trots att man tävlar på kastplan.

Från dag ett möttes vi också av en mycket positiv attityd från IoFF och Slottsskogsvallen. Man välkomnade oss med öppna armar inför Hundraårsjubileet 2023. Man visar upp en ambition att uppgradera Klassiska Vallen till en modern friidrottsarena.
En hel del gjordes inför årets tävling. Än mer kommer göras inför 2024. Banorna läggs om och layout och profil förändras. Dubbla längdhopp på upploppssidan och dubbla stavbanor med mera. Platschef Tedenrud har stora planer för framtiden!

Kulstötning lördag eftermiddag i hällregn

Vi frågade oss om Friidrottsklubbarna skulle komma trots att vi bytt arena. Det gjorde de sannerligen. De litade på oss… 2.700 aktiva och 6.603 anmälningar. Totalt 312 deltagande föreningar från 28 nationer. Sistnämnda ett rekord som visar att tävlingen blir allt mer internationell för varje år.
Eftersnacket har varit odelat positivt. Vi har genomgående fått tummen upp på hemsidor och sociala medier. Har Ni inte redan kollat in Världsungdomsspelen på Instagram så rekommenderas det verkligen. Här får man en ljuvlig bild av den gångna helgen!

Tävlingen är dock vad den är tack vare en helt fantastisk funktionärskår! Denna består av cirka 300 unika och otroliga människor. Inte nog med att dessa helt ideellt lägger ner långa arbetsdagar, de gör det med ett leende! Att uppleva hur man trots ett piskande regn lördag eftermiddag klarar av att jobba på med obruten entusiasm är makalöst.

Längdfunktionärer lördag eftermiddag i hällregn


Jag tänker inte nämna ett enda enskilt namn – börjar jag så finns det inget slut!

Låt mig istället få framföra ett från hjärtat känt TACK till er alla i en jättestor SUPERKLUMP!

Er insats är ovärderlig. Inte bara för vår förening utan också i ett större samhällsperspektiv. I en tid då vi förtvivlas över gängvåld och dagliga dödsskjutningar är idrottsrörelsens roll allt viktigare. Att ge ungdomen möjlighet till värdefulla fritidsaktiviteter och meningsfulla alternativ är en hörnsten i vårt samhälle.

Från kansliet tackar vi och bockar så att pannorna slår i golvet – Jonathan Carbe, Anna Breitholtz och Per Crona.

Ni är hjärtligt välkomna tillbaks nästa år. Då gör vi om det igen i strålande solsken hela helgen!

 

Per Crona

Teknikgänget på språng

Höjdfunktionär i aktion

Blöta fötter i längdgropen