Fyra guld, ett silver och ett brons i Örebro!

Vid IJSM/USM17 i Örebro tog ÖIS-truppen sex medaljer, varav fyra guld!

William Asker och Lukas Edqvist kom till JSM som nyblivna svenska mästare för seniorer. Väl i Örebro fick de återigen kliva högst upp på pallen efter ny fin hoppning. William (M22 stavhopp) klarade 5.10m och försökte sedan på 5.40m, vilket skulle inneburit personbästa. Lukas (M22 tresteg) gjorde sitt livs näst bästa tävling och studsade iväg 15.61m. Han deltog även i längdhoppet där han slutade femma på tangerade årsbästat 6.95m.

Lukas Edqvist är nu regerande svensk mästare inomhus såväl för seniorer som M22.

Leo Zikovic stötte kulan långt för andra helgen och mästerskapet i rad! Hans 17.61m resulterade i ett guld före Turebergs Jesper Ahlin och Sävedalens Leo Frid Göransson. Närmast väntar European Throwing Cup den 9-10 mars i Portugal för Örgrytestötaren.

Leo har visat klass under vinterns SM-tävlingar!

Elna Wester tog Sällskapets första kvinnliga guld i SM-sammanhang för året. Detta efter att ha segrat på 400m i klass F19. Elna tog rutinerat tät vid varning och kunde svara på Växjötjejen Elenie Carlssons attack i den sista kurvan.

Elna tog JSM-guld på 400 meter i somras! I Örebro blev det samma tjejer på platserna 1, 2 och 3.

Cajsa Augustsson gjorde en ny bra längdtävling och belönades med en silvermedalj i K22. Hon hoppade 6.11m och nosade på självaste Maja Åskag som segrade på 6.19m. Cajsa kompletterade sin insats med att bli femma på 60m på tangerade personbästat 7.74!

Medaljtrion i K22 längd. Cajsa har all anledning att vara nöjd med sin säsong!

Helgens brons togs av Ove Hagström i P17 stavhopp. Ove har dragits med en ömmande tå och var länge osäker på start. Väl på plats hoppade han dock bättre än någonsin och seglade över nya personbästahöjden 4.54m!

Ove Hagström hoppar oftast som bäst på mästerkapen!

Övriga poängplatser tog Felix Steene (5:a på 4.20m i M22 stavhopp) och Daniel Otterdahl (6:a på 6.41m i P17 längdhopp).

En som gjorde väl ifrån sig var Albin Hagstedt på 400m. Han kom till Örebro med ett personligt rekord på 50.39. Redan i försöksloppet pressade han sig till 50.07! I B-finalen dagen därpå upprepade han i stort sett bedriften och sprang på 50.08. Man får imponeras över de framsteg Albin gjort under vintern.

Linnéa Fohlén Gladh var illa ute i såväl viktkastning som kulstötning. I bägge grenar räddade hon sex försök i sitt tredje kast och det hela slutade med två sjundeplaceringar. I kulan noterade hon personligt rekord med 12.07m. Vi kan dock inte låta bli att nämna att Linnéa bara två dagar senare slog till med hela 13.16m i en tävling i Göteborg! Denna stöt innebar inte bara ett nytt klubbrekord utan gav också en andraplats på den svenska årsstatistiken för F19.