Elva medaljer på ISM!

Inomhus-SM i Karlstad blev en lyckad historia där ÖIS tog elva medaljer och blev bästa klubb i poängräkningen!

Det manliga tresteget blev en rafflande historia som slutade meden dubbelseger! Gabriel Wallmark tog en tidig ledning och hoppade 15.73m i andra omgången. I samma hopp ådrog han sig en liten känning i baksidan och fick avstå från resterande försök. Istället klev Lukas Edqvist fram och noterade nya personliga rekord, först 15.60m i sitt tredje försök och sedan hela 15.80m i sitt femte! Hässelbys Jesper Hellström utmanade med 15.65m i sista omgången men fick nöja sig med en bronspeng bakom ÖIS-duon.

Samma medaljtrio som i somras men en annan ordning denna gång!

Det manliga stavhoppet blev en dramatisk uppgörelse där samtliga medaljörer hoppade högre än någonsin. Ullevis Robin Jacobsson klarade 5.32m och IFK Göteborgs ungdomsstjärna Axel Rogö tog sig över hela 5.22m. Högst av alla kom emellertid William Asker som hoppade 5.37m! Detta var Askers tredje guldmedalj som senior. Han segrade såväl inomhus som utomhus under fjolåret.

William Asker agerade som en rutinerad veteran när han bärgade sitt tredje SM-guld i stav för seniorer.

Carl Bengtström sprang hem ytterligare ett guld på 400m till sin samling. Han tog spets vid varvning och höll kontrollerat ledarpositionen hela vägen in i mål. Tid blev 46.43 denna gång. Karl Wållgren satte nytt årsbästa med 47.69 vilket räckte till en fjärde plats i samma lopp.

En härlig ÖIS-duo på 400 meter. Carl vann och Kalle kom fyra.

Helgens dubbelmedaljör blev Julia Nielsen som tog en silvermedalj på 800m och en bronsmedalj på 1500m. Julia fortsätter att utvecklas säsong för säsong och har etablerat sig som en av Sveriges främsta på medeldistans. Syster Wilma Nielsen deltog på samma sträckor och sprang hem silvret på 1500m. På 800m hade hon en liten dipp jämfört med sina övriga lopp under vintern och slutade fyra.

Inte nog med att de dubblerade på 800m&1500m… Sedan blev det ett extra träningspass som ”nerjoggning”!

Rebecka Abrahamsson tog ännu en SM-medalj i tresteg. Med 13.31m var hon i ledning efter fem omgångar. I sjätte hoppet lyckades dock Maja Åskag ta sig förbi efter att ha landat på 13.44m. Silver till Rebecka och vi noterar även att Jenny Lestander kom på åttonde plats efter att ha säsongsdebuterat på 12.48m.

Rebecka Abrahamsson hoppar alltid bra på SM!

En som verkligen imponerade var Leo Zikovic i kulan. Han stötte stabilt och i tredje omgången slog han till med ett nytt personbästa på 17.86m! Detta förde upp honom på en tredjeplats efter storfräsarna Wictor Petersson och Jesper Arbinge. I och med detta lyckades Leo försvara sitt brons från fjolårets ISM Malmö.

Nickade Leo iväg kulan17.86m?

Brons blev det även för Lisa Lilja efter en spännande final på 400m. Spårvägens Moa Hjelmer tog kommandot och höll ledningen från start till mål. På upploppsrakan kom hennes namne Moa Granat starkt och pressade sig fram till andraplatsen. Lisa kompletterade sin insats genom att springa in som femma i 200m-finalen.

Bra precis ett år efter att ha fått sin hälsena avtrampad var Felix tillbaks på löparbanan igen. Härligt att skåda!

Den elfte medaljen tog unga Engla Nilsson i damernas höjdhopp. Det var Englas andra SM-medalj på seniornivå. Hon tog brons också på SM i Söderhamn i somras.

Engla har tagit för vana att kliva upp på pallen.

Värt att notera utanför pallplatserna är Cajsa Augustssons femteplats i längdhoppet. Cajsa hoppade hela 6.13m vilket var ett nytt personligt rekord inomhus!

En annan som gjorde det bra var Jakob Zäll som tog sig till final på 800m efter att ha sprungit på 1:53.43 (PB). Väl i finalen slutade Jakob sjua. Kul också att se Felix Francois tillbaka på löparbanan. Felix tog sig också vidare från försöken på 800m men kom inte till start då hans vader inte riktigt var redo för löpning i spikskor två dagar i rad.

Sist men definitivt inte minst gläds vi åt Olof Rybergs framgångar i klassen Män S-12. Olof tog dubbla guld före den evige kombattanten Tobias Jonsson. Han noterade personliga rekord på såväl 60m (7.64s) som i längdhoppet (6.38m)!

Olof vann längdhoppet efter en tuff batalj med ständige konkurrenten Tobias Jonsson.

Sekunder kvar till start på final 1500m män. Chris Gray till höger kom på nionde plats.