Galleri från Växjö

Fler än 80 ÖIS:are var på plats i Växjö, och det blir förstås övermäktigt att gå igenom alla fina prestationer. Det hindrar ändå inte att vi kör ett litet bildgalleri med några av dem som bör uppmärksammas lite extra:

Michaela segrade i vinterns första duell mot Angelica Bengtsson. Den här gången blev slutresultatet 4.57. Jakten på det svenska rekordet fortsätter redan på lördag i Sätra!

 

En av helgens bästa prestationer var tveklöst Carl Bengtströms 200m-lopp. 21.41 innebär att han bara har 15 hundradelar att kapa för att slå Johan Engbergs svenska juniorrekord! Då hade han ändå en ”skaplig” 400-hundring i benen från dagen innan på 44,78.

 

Maja Nilssons debut för ÖIS gav en seger mot bland annat Gefles Louise Ekman. 1.85 är också en helt okej säsogsstart även om träningsresultaten pekar mot högre höjder. Kanske kommer de höjderna redan på lördag när hon tävlar i Oslo.

 

Gabriel Wallmark följde upp förra helgens 1.96 i höjd med att hoppa hela 14.19 i tresteg.

 

Clara Wågefjell är ett nytt namn i ÖIS för året. Hon har redan hunnit med några häcklopp i ÖIS-linnet. I Växjö blev det istället längdhopp och fina 5,59.

 

Alex Apelgrim verkar inte ha fastnat på bild under Växjöhelgen, men det är kanske inte så konstigt med tanke på hur snabbt han sprang. 7,29 på 60m och 23,63 på 200m är oerhört imponerande. Det blev segrar på de båda sprintdistanserna och i längdhoppet fick han bara se sig slagen av fenomenet Melwin Lycke-Holm. 6.67 mot 6.49. Vi gratulerar Alex till 3(!) rejäla personbästan!

Väl värt att nämna är också ANGELOS ROUSSOS 6,97 på 60m. Längdspecialisten blir ett starkt kort även på sprintsidan för oss!

Vi måste förstås också nämna några höjdhopps-PB:n 🙂 1.72 för Elmer Evanson och 1.75 för Nils Thorin! Nice!

Till helgen väntar bland annat Pallas-spelen i Malmö och Just Pole Vault i Sätrahallen!