Gilley + Johnson = sant!

Vet du vem Allen Johnson är? Det borde du göra om du är friidrottsfantast!

Han är nämligen världens förmodligen mest framgångsrike häcklöpare genom tiderna med SJU stycken VM-guld (4 ute och 3 inne) samt OS-guld i Atlanta 1996. Samma år sprang han 110 meter häck på 12,92 vilket var en endaste hundradel över Colin Jacksons världsrekord. Han hade en sagolik karriär med genombrott 1992 och sista tävlingssäsong 2010.

Igår kväll dyker Sebastian Gilley född 2004 och aktiv i Glenn Johanssons grupp upp med Allen Johnsons Guldskor från VM 1995!

Hans far var funktionär på Ullevi 1995 och fick Johnsons skor efter det att han tagit sitt första VM-guld! Sebastian föddes som sagt 9 år senare och har nu fått ta över dessa klassiska skor.
Inte nog med det, han har dessutom vuxit i dem! På Julklappsjakten skall Sebastian springa sitt livs första häcklopp och då kommer han att göra det i dessa skor som redan har ett VM-guld på nacken!

Titta noga så ser du att det står A Johnson på skorna!

Visst är det läckert! Efter 22 år gör guldskorna comeback på Julklappsjakten! Sebastian har som sagt aldrig tävlat på häck tidigare, men på träning har han visat upp talang för grenen så det kommer säkert att gå bra. Och dojjorna är fortfarande i mycket gott skick, världens bäste nöjde sig inte med några halvmessyrer! De är specialgjorda och av allra högsta kvalitet.

Allen största ögonblick var OS-guldet i Atlanta där han tog sitt ärevarv tillsammans med sin lilla dotter!

 

Allen Johnson var en tekniker av guds nåde! Ta en rejäl titt på ovanstående bildserie Sebastian så ser du hur det skall gå till!

 

Nu skall det bli fart på dojjorna igen!