Göteborg GP på lördag

Säsongen rullar på intensivt och på lördag avgörs Göteborg GP på Slottsskogsvallen. Det är den tredje och avslutande deltävlingen i Folksam GP som kunnat genomföras på ett beundransvärt sätt trots alla regler och begränsningar. Ingen publik på läktarna men heltäckande TV-sändningar istället.

De lokala svenska stjärnorna står i centrum med namn som Andreas Kramer, Khaddi Sagnia, Michaela Meijer och Tobias Montler. Lite extra intressant blir herrarnas 5000m där Suldan Hassan aviserat en attack emot Anders Gärderuds klassiska svenska rekord 13.17.59 som stått sedan 1976! Är bara det yttre betingelserna goda så finns det definitivt en chans. Och sedan hade det varit väldigt roligt om Andreas Kramer hade fått komma i mål på 1.44.99 på 800 m…

Vad gäller ÖIS-deltagandet så blir naturligtvis duellen Michaela vs Angelica Bengtsson intressant. Angelica har haft övertaget de senaste tävlingarna, men på hemmaplan lär Michaela inte ge sig lättvindigt.

Det skall också bli väldigt kul att se duellen emellan Carl Bengtström och Felix Francois som för första gången i år går ner på 400 meter. Med den löpstyrka han demonstrerat över 800m blir det intressant att se hur fort det kan gå på halva distansen.

Felix Francois och Carl Bengtström möts på 400m för första gången i år.

Våra nykorade svenska mästarinna i tresteg, Rebecka Abrahamsson, startar i en kombinerad tävling män/kvinnor. SM-segern togs på 13.56m i en MOTVIND av 1.9 m/sek vilket talar för att hon har ännu längre hopp i bakfickan…

Tävlingen sänds i SVT (ev SVTplay kl 18-20) lördag kväll.

Tidsprogram

Läs mer på tävlingens hemsida