Göteborg Inomhus kommande helg!

Vi var många i Växjö häromsistens, men vi blir faktiskt ännu fler vid Göteborgs Inomhus till helgen! Tro det eller ej, men vi har 84 stycken anmälda deltagare till Vikingens stora inomhustävling.
Tävlingen är uppdelad så till vida att seniorerna har alla sina grenar på lördag medan ungdomarna är i fokus på söndagen.

Vår uppställning innehåller allt från 10-åringar upp till Världsmästaren i höjdhopp för veteraner Ola Carlsson som kommer hem en vända tillsammans med några av sina Spanska adepter.

Tidsprogram Göteborg Inomhus
Aktuell startlista
ÖIS klubbrekord inomhus
ÖIS inomhusstatistik 2019

Det skall bli roligt att få se Maja Nilsson göra sin första hemmatävling efter att ha EM-kvalat i Oslo förra helgen med 1.90m.  Kvinnornas höjdtävling startar kl 16.00 lördag.

Vem är Sällskapets bäste trestegshoppare i nuläget? Det är en riktigt tung frågeställning med tanke på vår sällsynt omfattande historik i grenen… Tobias Carlryd imponerade stort på Kortbanehoppningen men avbröt tävling nu senast i Växjö. Artur Engström gjorde en stark comeback i Pallasspelen med tre hopp över 15 meter. Dessutom lurar veteranen Mathias Ström i vassen och gör nu sin säsongsdebut. Den som vill veta svaret på frågan bör vara på plats i Friidrottens Hus när tresteget tar sin början kl 12.40 lördag.

Vem kommer att ikläda sig Kungakronan bland ÖIS trestegshoppare efter helgens drabbning?

 

Ett annat intressant spörsmål är vem som är Sällskapets snabbaste 2019? Carl Bengtström öppnade säsongen med personbästa 6.95 sek på 60m. Angelos Roussos gjorde sin ÖIS-debut med raska 6.97 sek i Växjö strax därefter. Ytterligare ett prestigeladdat möte och finalen på 60m går 15.08 lördag. Konkurrensen blir dock mördande med herrar som Henrik Larsson (6.68), Suleyman Bah, Kasper Kadestål och Stefan Tärnhuvud i startlistan bland många andra.

Kan Angelos Roussos rå på Carl Bengtström på 60 meter?

Och håll för all del ögonen på Alex Apelgrim! Vänder man ryggen till i fem sekunder så missar man garanterat ett nytt personbästa. Denne unge man som varit aktiv i ÖIS sedan nio års ålder, har haft en fantastisk utveckling under vintern. Hans resultatsvit i Växjö var rent sensationell: 7.29 sek på 60m innebar en sänkning från 7.63 på två tävlingar – 23.63 sek på 200m var en dryg halvsekunds förbättring och är näst bästa P15-resultat i landet i vinter – 6.49m i längd innebar en ökning med hela 35 cm och han gav Melvin Holm en rejäl match om segern! Resultatet var dessutom klubbrekord. Det var Jan-Anders Willéns klassiska 6.38m från 1980 som ströks ur rekordlistan. Janne som vann UVM i längd på 7.52m vid 17 års ålder!

Denne långbente yngling är en exceptionell talang och man bara väntar på hans första 400m-lopp…

Apropå 400 meter så skall det bli intressant att se Sandra Jonsson ta sig an sträckan på lördag kl 17.30. Hon säsongsdebuterade i Växjö med 60.71 sek i ett lopp med en försiktig öppning. Nu har vi definitivt förhoppningar om en tid under minuten.

Carbe och Apelgrim tar en mycket stilfull fikapaus i Brahehus.

Det som saknas på programmet denna helgen är häcklöpning. Desto mer häck handlar det om den 9 februari då HäcXksan avgörs. Som namnet avslöjar är det häcklöpning som står i centrum för denna tävling.

Stefan Savic debuterade på 400 meter med ypperliga 52.27 i ett sololopp i Växjö. Här finns talang och löpstyrka i mängd.

 

Fanny Berglund hoppade goda 3.97m i Växjö. På lördag hoppas vi på vinterns första fyrametershopp både för henne och Malin Dahlström.