Göteborg Inomhus till helgen

Nu till helgen handlar det först och främst om Göteborg Inomhus i Friidrottens Hus. Man tjuvstarter på fredag kväll med häcklöpning samtliga klasser. Vi håller främst ögat på Nelson Svensson Johansson i P15 för att se om han kan pressa sitt Sverigebästa i klassen (8.49 sek) ytterligare.

Lördag handlar det främst om seniorklasserna. Förhoppningsvis säsongsdebut på 400 meter för Kalle Wållgren som blev kraftigt magsjuk vid lägret i Sydafrika och behövt en tids konvalescens.

Spännande att se vad vårt årsbästa i längd herrar lyder på efter helgen. Oliwer Danielsson öppnade med 7.00m i Karlstad men hade svårt med plankträffarna. Nu får han bland andra möta Lukas Edqvist som visdade sin kapacitet ifjol med 7.25m inomhus. Vi ser fram emot en rafflande duell med långa hopp…

En våldsam landning utförd av unge herr Edqvist!

Vår starka trestegsduo Gabriel Wallmark och Rebecka Abrahamsson kommer också till start och då sitter givetvis respektive svenska årsbästan löst! Senast hoppade de 15.66 och 13.14 i Chemnitz, Tyskland.

Söndagen ägnas uteslutande åt ungdomarna. Här har vi ett bra gäng talangfulla ÖIS-are i farten. Kom gärna ner och heja!

På tävlingens hemsida finner du all tänkbar information: Startlistor, PM, tidsprogram med mera.

I huvudstaden tävlas det också denna helg. Raka Spåret och Folksam GP vävs samman i Sätra Hall. Framför allt blir det intressant att se vad Lisa Lilja gör på 400m i bra internationellt motstånd. Hennes premiärlopp 53.48 i Växjö gjordes i stort sett i ett sololopp.
William Asker skall hoppa stav och här hittar vi även hans träningskamrat Felix Steene.
Cajsa Augustsson laddar för säsongens första sexmetershopp i längd och Chris Gray är anmäld på såväl 800m som 1500 meter.

William Asker kommer svinga sig emot höjderna i Stockholm till helgen.

Hemsida Raka Spåret     Hemsida Folksam GP

Leo Zikovic kommer däremot inte tävla på någon av dessa ställen. Han reser istället till Växjö och stöter kula vid Växjö Inomhuskast.

Varje gång Engla Nilsson tävlar så är det högintressant. Nu skall hon göra sin tredje tävling för året (1.84m och 1.80m i de två första). Hon tävlar vid en internationell gala i Gent Belgien på lördag och får möta bra internationellt motstånd.

Wilma Nielsen gör sitt första 800 meterslopp för året vid World Indoor Tour i Boston på söndag.

Årsdebut på 800 meter för Wilma i Boston på söndag!