Göteborg vann Götalands igen!

Göteborg vann återigen lagtävlingen vid Götalandsmästerskapen som detta år avgjordes i Varbergs nya friidrottshall med det stilfulla namnet Tresteget!

I göteborgstruppen skulle det ha ingått 10 stycken ÖIS-are. Tyvärr så insjuknade vårt stora medaljhopp Alex Apelgrim lagom till tävlingen och kunde inte deltaga. Trist för Alex som ju genomfört en glimrande inomhussäsong med klubbrekordet i längd P14 på 6.00m som topp.

Nu blev det istället ett par andra ungdomar som tog tillfället i akt och klev fram ordentligt. Allra mest överraskande var Albin Coster som höjde sitt längdrekord i P14 från 5.12m till hela 5.39m! Detta gav en högst sensationell silvermedalj i tävlingen.

Stora delar av ÖIS-gänget samlade på lördag kväll. Silvermedaljör Coster är den krullhårige längst fram!

Elna Wester gjorde också en praktfull insats genom att ta sig till final på 800m F13. För den finalplatsen krävdes det ett nytt personbästa på 2.33.25. I finalen dagen efter gick det inte riktigt lika fort men 2.36.49 gav en fin sjätteplats. På 200 meter satte hon helgens andra personrekord genom att pila runt varvet på 29.51 sek. Också Ebba Francois sänkte sin bästatid på 200m med tiden 30.24 i F14-klassen.

Helgens allra flitigaste ÖIS-are var Inez Yngve i F13 med fyra grenstarter på programmet. På 60 meter blev det ett dunderpers med 8.56 i semifinalen. Det gav en nionde plats, bara fyra usla hundradelar från final.  På 200 meter handlade det åter om personrekord med 28.14 som gav en åttondeplats. I längd var hon några centimeter från sitt rekord med 4.62m (15:e) och avslutningsvis stötte hon 9.27m i kula (19:e plats).

William Kindbom placerade sig på en fin femteplats i höjd P14. Detta efter att han höjt sitt personbästa med 2 cm från 1.56 till 1.58m. Sedan slog han träningskompisen Albin Coster i kula på bättre andrastöt efter att bägge noterat sig för 9.54m. Detta gav placeringarna nio och tio i grenen.

Yngste grabb på plats var André Samrin Ribeiro i P13. Han svarade för ett årsbästa genom att klara 1.32m (14:e plats) i höjd. Häckloppet gav en 10:e plats på 11.22 sek.

Alicia Jisbrant och Albin Hagstedt tävlade i vardera tre grenar. Albin bästa placering var en 11:e i längdhopp medan Alicias bästa placering var 10:e i tresteg (9.85m).

Helgens otursman var nykomlingen Axel Boniel som fick tre kryss i protokollet i längdtävling. Enligt ledare Jenny var de riktigt långa, men det hjälpte inte denna gången.

Räknar jag inte helt galet så kunde truppen räkna in inte mindre än NIO personrekord under helgen! Något som ledarna Lina, Jenny och Niklas säkerligen var mycket nöjda med…

Det segrande laget paraderar under ljustavlan som förkunnar Göteborgssegern!