Händer det något?

Av kända skäl händer det ytterst lite på tävlingsfronten dessa dagar.

Ju närmare sommaren vi kommer desto mer kommer dock behovet av att få tävla i någon form att växa. Det gäller att finna tävlingsformer i ”miniformat” utifrån den givna begränsningen på 50 personer. Säkert kommer vi få se en del intressanta tävlingar växa fram. ”Nöden är uppfinningarnas moder” är ett klassiskt ordspråk som passar bra i nuvarande situation.

Erik Barr Zeilon är en löpare född 1997 som ingår i Middes träningsgrupp. Han tävlar för ÖIS men studerar för närvarande i Uppsala. I påskhelgen sprang han Mantra Marathon och kom tvåa på halvmaraton på nya personrekordet 73.22. Erik tävlar i såväl orientering som friidrott. Inomhus sprang han 3000m på 8.59.02 (1 februari).

Målspurt på halvmaran för Erik Barr-Zeilon!

På lördag springs det ett testlopp över 10 km, Massetjärnsloppet, på en snabb kilometersslinga i centrala Mölnlycke. Man springer två heat, kl 09 och kl 10. Vi hittar sju stycken ÖIS-are i startlistan. Johanna Larsson, Hanna Kumlin och Desiree Lilliehöök på damsidan samt Jesper Evervall, Jonas Gustafsson, Niklas Gunnarsson och Mohammed Nuur på herrsidan.

Borta i Texas har bröderna Blomqvist tävlat i en resultattävling i diskus. Ben (född 2004) kastade 31.54 med 1,6kg-diskus och Noah (född 2008) 29.03m med enkilosredskapet. Ben skall tävla i höjd nästa lördag på Kangaroo Club Covid Classic i Houston. Det är en virtuell tävling där man bokar in halvtimmes hopptid och sedan tävlar man själv mot andra som gör samma sak! Tävlingen går över 2 dagar. Tävlingen livestreamas pa Instagram. Den som är lite bevandrad i det tekniska kan kolla själv på Kangarootrackclub Instagram konto. Som sagt ”Nöden är uppfinningarnas moder”!

Och på lördag är det Skatåsträning igen. Bjuder Carbe på nya, konstiga övningar?