Hänt i helgen!

Adventsspelen var den första stora ungdomstävlingen i Friidrottens Hus på drygt 20 månader och bjöd på en härlig tävlingsglädje. Totalt gjordes ca 1.700 starter främst i de yngre åldersklasserna. Av de våra var det intressant att notera Leo Zikovics debut med sexkiloskulan. Säsongens första klubbrekord (nu i P19) skrevs till 16.28m. En notering som det definitivt inte kommer växa mossa på! Lita på att det kommer att bli längre efter hand.

En annan som gjordes väl ifrån sig i kulringen var Ebba Halling som gjorde sitt livs första tiometersstöt (10.10m för att vara exakt) i F17-klassen.

Första tävlingen med sexkiloskula för Leo.

I stavhopp klarade bägge våra 07-or Ove Hagström och Daniel Otterdahl fina 3.40m. För Daniel handlade om tävlingsdebut i grenen. Senare under dagen kom han tillbaks och vann 200m P15 på utmärkta 24.21 sek. I den här klassen hade vi för övrigt hela sju grabbar till start.

En annan snabb herre var 09:an Claudio Joao Kåmark som vann 60m P13 på stiliga 8.37 sek!

Ylva Magnusson Debray (född 2008) hade också en lyckad helg. Den innehöll personrekord i såväl höjdhopp (1.49m) som på 200 meter (29.41 sek).

Här hittar ni den kompletta resultatlistan för helgen. Notera att man inte publicerar resultat i klasserna 11 år och yngre.

Johanna Larsson överst på prispallen den här helgen också. Överhöljd med allehanda priser!
Foto: Johannas mamma

Johanna Larsson har vunnit en rad långlopp de senaste helgerna. Denna gången handlade om Falkenbergs Höstmil där hon vann 10 km på lysande 34.36! Den handlade om 3 varv på en enligt uppgift kontrollmätt bana. Det var första gången hon knäckte 35 minuter på sträckan.
Även Desirée Lilliehöök gjorde ett starkt lopp med en femteplats på 37.50 (nästpers).

I herrklassen var Oskar Jönsson tillbaks efter en lång skadeperiod och sprang in på 33.53.

Joel Thorén reste till Paris och deltog i den kända halvmaran Boulogne-Billancourt. Han slog ett rejält personbästa med tiden 1.15.42.

Ebba Halling gjorde sitt livs första kulstöt över tio meter!