Adventsspelen till helgen!

Till helgen är det dags för den första riktiga ungdomstävlingen i Friidrottens Hus sedan mars 2020, det vill säga sedan 20 månader! Det känns ganska så underbart att vi så smått börjar återgå till ett ”normaltillstånd” igen efter den usla pandemin. Visst, man skall passa sig för att ”ropa hej innan man är över bäcken”, men nu får vi i alla fall tävla i stort sett som vanligt igen.

Adventsspelen arrangeras av Utby IK tillsammans med Majornas IK och det är en ungdomstävling (med en seniorklass) från 9 till 19 år.

Det är en stor tävling med drygt 1.700 starter totalt. Av dessa svarar ÖIS för 44 stycken. För många handlar det om den allra första riktiga tävlingen.

Leo Zikovic gör sin första tävling med sexkiloskulan i P19-klassen. I somras handlade det ju om 5 kg i klass P17, där han noterade fenomenala 19.72m.

I stav gör de bägge 07-orna Ove Hagström och Daniel Otterdahl spännande starter. Ove vann ju Götalands (PB 3.45m) medan den allsidige Daniel gör sin första tävling i grenen. De bägge siktar in sig på USM i mångkamp i vinter.

I övrigt är det främst 200 meter som står på programmet för ÖIS-arna. En bra gren att öppna innesäsongen med.

Tidsprogram     Startlista     Resultat    PM

Ylva växlar över till Daniel i stafett 6×200 meter på Kraftmätningen i somras. Till helgen tävlar de på 200m individuellt.