Helgsummering

Folksam GP i Sollentuna var helgens höjdpunkt tävlingsmässigt. Fina förhållanden och starka startfält generellt.

Av de våra reagerade man främst på Vidar Stenqvists 400m-lopp. Denne tidigare kortsprinter med en trist skadehistorik har nu gått upp i distans där han har större förutsättningar att hålla sig hel och frisk. Inomhus noterade han 49.07 och nu var det utomhusdebut. Efter ett rasande utgångstempo (klart under 22 sek halvvägs) fick han känna på mjölksyran på upploppet. Ändå kom han i mål på lovande 48.31 sek. Med några lopp till i bagaget och lite bättre disponerat lopp så kan det bli avsevärt bättre.

Vidar Stenqvist till höger tillsammans med tillförordnade klubbchefen Carbe. Eller möjligen tvärtom…

Carl Bengtström fick inte till det riktigt på långhäcken denna gång. Stegrytm och häckpassager hackade en del och det riktiga flytet infann sig inte. Det var bara årets andra lopp (50.45 sek) så det är inget att hänga upp sig på. I B-heatet sprang Samuel Wiik på 54.61 vilket är en skaplig säsongsöppning.

I trestegstävlingen hoppade Isak Persson 15.84 som fyra. Detta dock i lite för stark medvind och hans bästa godkända var 15.61m, Gabriel Wallmark höjde sitt utomhusbästa till fina 15.49m, anmärkningsvärt nog i en kännbar motvind av -1.4 m/sek! Känner jag dessa bägge herrar rätt så är man inte speciellt nöjda förrän man passerat 16 meter.

Alexander Andreasson sprang 100m på 10.84 och Felix Larsen Nilsson 800m på 1.58.43 (årsbästa). Fanny Runheim bröt häckloppet, låt oss hoppas att det inte uppstod några problem.

I Mölndal gick den andra deltävlingen av Stavtouren på lördagen. Det blåste kraftiga vindar under helgen vilket gjorde det hela lite mer svårhanterligt. Michaela klarade 4.40m innan hon gick bet på 4.60m. Malin Dahlström tog sig över årsbästa 3.92m.
I den manliga tävlingen var 17-årige William Asker det stora glädjeämnet med nya personrekordet 4.82m. Blir det rentav fem meter i sommar?

Nytt personbästa på 4.82m!

På Vallhamra avgjordes Sävedalsspelen i corona-anpassad upplaga. Daniel Otterdahl överträffade Apelgrims klubbrekord i längd P14 (5.95m) med hela 21 cm, men med försmädliga 2,1 m/sek i ryggen. Så Alex får behålla sitt klubbrekord i alla fall en vecka till…

Engla Nilsson visade att hon är på gång i höjdhoppet när hon klarade goda 1.64 under söndagen.

Tidigare i veckan körde MAIK en sprinttävling. Petter Gustafsson satte ett årsbästa på 110m häck som kostade betydligt mer än det smakade. Loppet var utmärkt och han fällde sig över mållinjen på fina 14.23 sek, endast sex hundradelar över klubbrekordet. MEN han fick ett kraftigt stäm när han fällde sig och drog baksidan ordentligt. Vi håller tummar för en så snabb läkning som möjligt. URTRIST för ambitiöse Petter…

I loppet efter debuterade Nils Thorin på enmetershäckarna i P19-klassen. Man kämpade sig till segern i tufft motstånd och det på utmärkta 14.77 sek.

Trea över sjunde häcken men etta i mål. Nils Thorin ger sig aldrig!

På 200 meter löpte Anders Pihlblad på 21.63 sek, aningen sämre än på FGP senast.