Johanna Gelfgren springer VM i Trail på lördag!

Nu är Johanna Gelfgren på plats i Chang Mai i norra Thailand för att springa VM i Trail på lördag. Den svenska truppen var ursprungligen åtta personer men två sena återbud, tyvärr Tove Alexandersson ett av dessa.
Så här skrev Johanna själv på sin hemsida nyligen:

Nu är det officiellt, jag skall springa VM i traillöpning i Chiang Mai i November. Kan knappt förstå att lilla jag ska få åka på mästerskap. Det kommer att bli en hyfsat kort bana på 40 km och dryga 2000 höjdmeter och jag ser fram emot att göra mitt allra bästa för att förbereda mig inför detta. Framför allt ska det bli otroligt kul! 

”En hyfsat kort bana på 40 km”…. Det säger det mesta om Johannas attityd till långvariga ansträngningar. Det skall bli oerhört intressant att se hur hon kan hävda sig i internationell konkurrens. Här hemma har hon ju varit fullständigt överlägsen.

Tävlingens hemsida

Man är lite intresserad av att se vad hon kan prestera på en ”sprintdistans” som maraton. Hoppas hon testar någon gång i framtiden.

Efter 73 km löpning gör man helst segerintervjun sittande. Johanna har just vunnit SM i traillöpning på Skatås i våras.

En annan som också skall representera Sverige är Johanna Larsson som är uttagen till Nordiska Mästerskapen i terräng som springs på söndag. Hon får dock inte resa lika långt utan loppet går i norska Kristiansand.

I lördags stod ÖIS också som arrangör av den andra deltävlingen av Terrängserien.

Vår funktionärstrupp redo för Terrängserien i lördags!

Resultat Terrängserien Ruddalen

Vi hade stark representation framför allt i den manliga klassen. Max Dumbrell främst av de våra på en tredje plats.
I damklassen deltog tre utländska studenter som kommer representera ÖIS framöver. Välkomna!

Litet fotomontage signerat Midde.