Johanna Gelfgren vann Idre Fjällmarathon

Det var relativt lugnt på tävlingsfronten den gångna helgen samtidigt som EM avslutades i München.

Johanna Gelfgren vann Idre Fjällmarathon över den långa distansen 45 km. En klassisk tävling som lockar elitlöpare från många olika idrotter. Friidrott, orientering, skidor med mera. Så här skriver hon själv om loppet:

Prisutdelare var självaste Pernilla Wiberg!

Titta gärna in på tävlingens spännande hemsida.

På friidrottsarenan var helgens största rubrik Leo Zikovics nya rekordnotering med sexkiloskulan. Vid en resultattävling slog han till med sitt livs första 19-metersstöt, närmare bestämt 19.16m! Han passerade Jesper Ahlins 18.94m och gick till topps i Sverigebästa P19. Kommande helg drabbar de bägge samman på Ahlins egen bakgård (Sollentuna). Nu skall det en gång för alla avgöras vem som är Sverigebäst 2022 i kula P19!

IF Kville hade tänkt att köra sin invigningstävling på nya Björlandavallen denna helg. På grund av viss kommunal tröghet var dock inte allt färdigt och man flyttade till Vallen istället. Det var ett sparsamt ÖIS-deltagande och det mest minnesvärda var Wilma Nielsens insats på 400 meter. Detta är en sträcka hon inte löper speciellt ofta men nu sänkte hon sitt personbästa med snudd på sekunden ner till finfina 56.59 sek! Eventuellt kommer hon springa sträckan även vid JSM kommande helg.

Edvard Hansson noterade ett nytt personbästa på 200 meter med 22.48 sek. Jenny Lestander vann tresteg och hade hopp på 12.58m och 12.57m. Hennes sista övertrampshopp var dessutom ett par decimeter längre.

I Kungsbacka tävlade Ola Carlsson i höjdhopp och höjde sitt årsbästa till 1.85m.

Jenny Lestander visar fortsatt fin form i tresteg.