Jonas, Ove och Alex på hugget direkt i säsongsöppningen!

Det känns som om Adventsspelen kommer rent av lite väl tidigt på säsongen. Men för de yngsta är det naturligtvis roligt att få komma igång och testa formen. Och det var åtskilliga som direkt demonstrerade att man skött höstträningen på bästa sätt.

Den yngste i Stavfamiljen Hagström, Ove född 2007, höjde direkt sitt personrekord med 40 cm. 2.40m gav en klar seger i P12-klassen.

En förfärligt massa stavar i Friidrottens Hus!

Jonas Ellison är året äldre (född 2006) och han imponerade stort på sprintsträckorna. På 60 meter hade han som bäst 8.65 ifjol. Nu drog han till med 8.34 i försöket och vann sedan finalen på glimrande 8.29 sek före Sävedalens Hugo Kündig (8.42 sek).
Bägge två var sedan anmälda och på 200 meter. Oturligt nog seedades de i olika heat och fick inte mötas. Hugo vann heat 1 och Jonas heat 2 – och bägge på exakt samma tid 27.90 sek! De hade till och med samma tusendel och fick dela på segern.

Jonas Ellison dundrar fram på 60 meter. En riktig kraftsprinter!

Alex Apelgrim hade också ett par riktigt tuffa dueller under helgen. Allra tuffast på 60 meter där han och Tristan Heno (IFK Göteborg) kämpade sida vid sida ända in över mållinjen. Med blotta ögat var det omöjligt att utnämna en segrare men efter noggrant studium av målfotot tilldömdes Alex segern med TRE TUSENDELARS marginal (bägge 7.64 sek). Tristan fick dock sin revansch på 200m där han noterade 24.50 och Alex 24.74 sek.
På söndagen var Alex tillbaks och imponerade stort i längdhoppet. Segermarginalen blev hela 58 cm efter att han hoppat hela 6.02m! Han fick sällskap på prispallen av Albin Coster som blev trea på 5.25m.

Helgens tätaste finish! Till slut skiljde det 3 tusendels sekund emellan Apelgrim och Heno!

Inez Yngve var snabbast av alla ÖIS-tjejer på 200 meter. Hon gjorde fina 27.81 trots den snäva innerbanan. I F15-klassen hade vi hela 10 stycken tjejer till start och här slogs det en rad personrekord.

Nadja Ahnoff demonstrerar en utmärkt trestegsteknik.

 

Stina Nyström plåstrar om Ebba Halling under tävlingens gång.

 

Bröderna Samrin Ribeiro står och kuckelurar borta vid brandsläckaren.

 

”Det gjorde du kanonbra!”. Lina peppar Anton Matte som gjorde sin första tävling.

 

Anton Fyhr visar sitt Fighting Face!

KOMPLETT RESULTATLISTA

Och så tackar vi Bodil Meijer för alla de fina bilderna!