Jonatan Hirsh imponerade i säsongsdebuten

Kortbanehoppningen i längd och tresteg på Vallen ”drabbades” av det allra bästa sommarvädret! 23-24 grader, strålande sol och en generös medvind.

Tävlingen sändes på Facebook och totalt 9.000 personer var inne och tittade på tävlingen. En sensationellt stort intresse som säkerligen berodde på att all tävlingsverksamhet ju legat nere så länge.

Bägge längdtävlingarna blev rafflande centimeterstrider. Andreas Otterling (hoppade i Stockholm) tog en tidig ledning med 7.09m. Jonatan Hirsh noterade 6.87m i sitt tredje hopp och 6.91m i det femte innan han fick till ett prakthopp i den sjätte omgången. Han tangerade Otterlings 7.09m men förlorade på sämre andrahopp. Dock en imponerande notering med 20m ansats.

Den kvinnliga tävlingen dominerades i det längsta av Tilde Johansson som inledde med hela 6.20m och sedan radade upp sexmetershopp serien igenom. I Karlstad drog dock Kaiza Karlén till med 6.19m i sitt sista försök och hade så när snott åt sig segern.

Av ÖIS-are hade Jenny Lestander en jämn serie med fyra hopp över 5.70m och 5.87m som toppnotering. Judith Wagersten ökade omgång för omgång och avslutade med goda 5.52m. Jenny var tillbaks i trestegstävlingen där hon kom tvåa (efter Maja Åskags 12.95m) på 12.18m.

Hilma Hofström var endast några få centimeter från sitt personrekord med ett hopp på hela 11.37m.

Komplett resultatlista längdhopp

Komplett resultatlista tresteg

Jenny Lestander öppnade utomhussäsongen med 5.87m i kortbanehoppning