Kan Felix slå Dan Waerns rekord?

IF Göta genomförde igår konststycket att arrangera en alldeles utmärkt friidrottsgala inom ramen för de mycket snäva regler som gäller under Coronapandemin. De flesta av landets stjärnor var på plats och presterade utmärkt trots ytterst skiftande väderlek. Mitt under tävlingen kom ett slagregn med påföljande hagelskur och tävlingen fick tillfälligt avbrytas.

Herrarnas 800m-lopp avgjordes i kraftigt regn varför resultaten var ypperliga. Andreas Kramer vann på 1.46.95 men ännu mer sensationellt var Felix Francois 1.48.37 på tredje plats! Haren passerade första 400m på snabba 50,8 och Felix hade ca 51½. Han stod dock distansen ut förbluffande väl och sänkte sitt personrekord från 1.49.89, det vill säga med en och en halv sekund.

Felix började som 400m-löparne och blev svensk mästare i grenen 2015 i Söderhamn på 47.26. Sedan ett par år satsar han på dubbla distansen och nu ser man att löpstyrkan tillåter riktigt snabba lopp.

Dan Waerns klassiska klubbrekord på 1,47,5 har stått ända sedan 1961 men nu sjunger det nog på sista versen. Med rätt konkurrens och rätt väderlek har Felix tveklöst kapaciteten att stryka detta ålderstigna rekord. Och ingen lär bli gladare än Dan själv!

Dan följer dagens friidrottare med stort intresse.

Carl Bengtström imponerade också med en klar seger på 400 meter. 46.91 är hans näst snabbaste tid hittills. Även här har vi ett gammalt, klassiskt klubbrekord. Michael Fredriksson sprang på mäktiga 45,8 med manuell tidtagning på Vallen 1974. Samma år kom han sexa vid EM i Rom på 46.12 vilket står som klubbrekord med eltid.

Carl hade många meters försprång till tvåan, Benjamin Lobo Vedel från Danmark

Så här såg vädret ut när 800m startade!