Kraftmätningen 20 juni

Söndagen den 20 juni är det dags för kvaltävling i Kraftmätningen. Vi drabbar samman med IFK Göteborg och IF Kville på Slottsskogsvallen.

Kraftmätningen är ju en lagtävling för ungdomar

Vi börjar med Häcklöpning 80 meter. Därefter tävlar vi i tur och ordning i spjut – höjd – stafett 6x200m – kula – längd och avslutningsvis 800m.

Reglerna som vanligt: max 8 flickor och 8 killar. De skall vara födda 2006-07 men man får ha med en flicka och en pojke födda 2008. Man räknar poäng på de tre främsta i varje genomförd gren.

Genom åren har vi varit ganska framgångsrika i Kraftmätningen. Tre gånger har vi placerat oss som tvåa i den kombinerade lagtävlingen (flickor + pojkar). Senast 2019 då vi jagade segrarna Hässelby ända in på mållinjen. Men framförallt så vann vi stafetten som gick inne på Stockholms Stadion mitt under Finnkampen! En otrolig upplevelse för såväl aktiva som ledare.

Laget som vann 6x200m inne på Stadion under själva Finnkampen 2019!

Ifjol innebar pandemin att det inte kunde genomföras någon samlad final utan istället åtta regionala finaler. Vi tog en överraskande stark åttondeplats. Överraskande då vi tog oss till finalen som 16:e och sista lag!

I ärlighetens namn har vi inte ett fullt lika komplett lag i år, men det hindrar inte att vi skall göra vårt allra yttersta för att åter igen kvalificera oss till riksfinalen. Vissa grenar är bättre än andra för oss men här gäller det att kämpa om varje poäng i våra ”svaga” grenar. Finalen går i Täby och vi får chans att se Finnkampen på söndagen om det funkar som det ska med utveckling på pandemifronen.

Nu gäller det att ligga i och jobba på häcklöpning, spjutkastning och allt annat de kommande veckorna! Laget kommer att nomineras i början av juni.

Daniel Otterdahl är en klippa i laget.