Hanna och Leo tävlade i helgen

Det var förhållandevis lugnt på tävlingsfronten den gångna helgen, de flesta ligger i en intensiv träningsperiod inför den stundande utesäsongen.

Två stycken ÖIS-are var dock i farten. Hanna Kumlin sprang halvmaran i Jordbro och kunde skymtas i ett inslag på Sportspegeln på söndagskvällen. Hon sänkte sitt personbästa från ifjol med 40 sekunder till goda 1.19.07. Det skvallrar om att hennes klubbrekord på maraton från ifjol (2.46.18) sitter löst längre fram i sommar.

På Vallhamra IP var det en första ungdomstävling och här tog Leo Zikovic chansen att testa kulformen. Han bytte ju teknik till rotation i höstas och behöver stöta mycket för att slipa in det nya rörelsemönstret. Leo är född 2004 och tävlar normalt sett i P17 med en kula som väger 5.0 kg. Nu ställde han dock upp i P19 och stötte med 6-kgskulan istället. Med tanke på detta var hans 16.39m mer än godkänt.

Leo blir ju säkerligen vår representant vid Lag-SM i sommar. Då handlar det om seniorredskapet och vi hoppas på över 15 meter med 7.26-kulan.

Hanna Kumlin syns i klungan (startnummer 33) relativt tidigt i loppet.