Världsungdomsspelen INTE inställda!

I en tid när det mesta av i Göteborg årligen återkommande arrangemang ställts in (Ullevikonserterna, Way Out West, Gothia och Partille Cup) så kan det vara på sin plats att påpeka att Världsungdomsspelen INTE är inställda!

Det kommer dock inte att handla om ett fullskaligt arrangemang på något sätt. Vi har konsekvent hävdat att vi kommer att arrangera en friidrottstävling på Ullevi andra julihelgen, ”precis så stor eller liten som regelverket tillåter i Juli månad”. Exakt vad detta innebär kan ej besvaras i nuläget, men tveklöst har det börjat kännas lite mer optimistiskt sista tiden.

Vi skissar på flera olika tänkbara scenarion. Dock måste vi spika ett slutligt tävlingsformat senast 30 dagar före tävlingsdatum. Då skickar vi ut inbjudan och öppnar anmälan på ett givet klockslag.

Ove Nord har redan anmält sig som funktionär!

Den modell vi hoppas och tror oss kunna genomföra innebär i stora drag ”Ett kvarts VU-spel” med ca 2.000 starter under två stycken tävlingsdagar. Visserligen har vi sanktion för en tredagarstävling, men det är nog vettigt att inte spänna bågen alltför hårt. En hel del funktionärer vill nog ha sin vaccinationsspruta innan de träder i aktion igen.

Det blir ett begränsat antal åldersklasser, grenar och deltagare utifrån vad som är tillåtet. Ambitionen är att köra fyra åldersklasser: Seniorer – 17 – 15 – 13 år.

Tävlingen kommer att bli i huvudsak lokal. Det kommer krävas stora förändringar för att exempelvis norrmän och danskar skall kunna komma hit och det räknar vi inte med.

Vad vi däremot räknar med är att det kommer att bli ett riktigt hårt tryck när vi väl öppnar anmälningsfunktionen. Den som tänkt sig vara med lär få snabb vid tangentbordet. Varje gren kommer ha ett begränsat antal platser och stängs när dessa fyllts. Detta lär ske redan första dagen i många grenar.

Varför är det då så viktigt att köra ett VU-spel, om än i kraftigt förminskat format?

Om vi inte gjorde det så skulle det gå TRE ÅR emellan senaste upplagan 2019 och 2022! Det skulle innebära en rejäl omstart för hela organisationen. Nu får vi chansen:

* Att hålla igång vår funktionärsorganisation
* Att se över Ullevi och dess utrustning
* Att lämna ett klart besked till stadens politiker att friidrotten hör hemma på Ullevi.

Framför allt skall det bli fantastiskt roligt att åter få arrangera en rejäl friidrottstävling igen! 

Även om vi planerar för en tävling med ca 25% så många deltagare som vanligt, så kräver detta åtminstone 50% så många funktionärer som vanligt. Därför är Ni mer än välkomna att anmäla ert intresse att hjälpa till på Ullevi den 10-11 juli!

Skicka ett mail till Per Crona eller slå en signal på 0706151487.

Riktigt så här kommer det inte se ut i sommar, men vi gör så mycket vi får lov!

Per Zikovic har tidigt anmält sig för tjänstgöring vid kulringen

Woodbridge har en viktig funktion som startuppropare.