Låt oss prata ekonomi ett ögonblick!

Under 2020 kommer ÖIS Friidrott att betala totalt ca 180.000:- i anmälningsavgifter till allehanda tävlingar!

Detta är mer än vad vi får in i medlems- och träningsavgifter tillsammans.

Missförstå oss inte! Vi vill att Ni skall tävla mycket och framgångsrikt. Men det är också ett faktum att ca 30% av dessa 180.000:- betalas för starter som överhuvud taget aldrig görs! Med andra ord pröjsar vi ca 50.000:- för ingenting… Visst kan det hända att man blir sjuk eller skadad och inte kan ställa upp. Men det händer också att man ”slarvanmäler” sig i lite för många grenar.

Nu för tiden kostar det vanligen 80-100:-/start vilket innebär att 5 starter för en ungdom på en helgtävling kostar 400-500:-. Vi tror att vi kan spara in 30.000-40.000:- genom att vara lite mer försiktiga och noggranna med anmälningarna. Man behöver inte anmäla i mer än 2 grenar/dag.

Jonathan Carbe och Erik Olsson fick ifjol uppdraget att klargöra våra riktlinjer för tävlingsanmälningar. Inför uppstarten av inomhussäsongen påminner vi nu om dessa:

Ingen anmälningsavgift när Carbe vann Finnkampen!

 

 

Nu drar snart tävlingssäsongen 2020 igång och i samband med detta kommer information om vad som gäller i samband med tävlingsanmälningar.

För varje tävling finns en anmälningsavgift som betalas till tävlingsarrangören. Denna avgift är en utgift som klubben normalt sett står för, vilket betyder att våra aktiva kan tävla fritt utan att behöva betala för det. Detta är något ÖIS gärna bekostar, såvida våra atleter ställer upp i tävlingarna och gör sitt bästa.

Däremot blir det en onödig utgift om man anmäler sig till tävlingar och inte deltar. Det är viktigt att känna till att en utebliven tävlingsstart kostar vår förening onödiga pengar. Likaså innebär en efteranmälan extra utgifter som egentligen kan undvikas.

För att förebygga dessa onödiga utgifter har vi tagit fram följande direktiv gällande tävlingsanmälan i Örgryte IS Friidrott:

  • Tränarna i klubben ansvarar för tävlingsanmälan. Aktiva ska inte själva anmäla sig utan tränarens godkännande.
  • Anmäl er endast i tävlingar där ni verkligen avser att ställa upp.
  • Örgryte IS står för anmälningsavgiften för upp till två tävlingsstarter per tävlingsdag. Vid ytterligare grenstarter står den aktive själv för anmälningsavgiften.
  • Vid efteranmälan står den aktive själv för den extra avgift som tillkommer utöver den ursprungliga anmälningsavgiften.

Vid anmälan ska den extra avgiften swishas till 1230915520 (ange namn och vilken tävling det avser).

 

WWW står inte för World Wide Web utan för Woodbridge – Wester – Weetom! En ytterst stabil ledartrio som har totalkoll på alla anmälningsavgifter!