Leo Zikovic till final i Junior-VM!

Redan på den första tävlingsdagen vid Junior-VM i det fjärran Cali, Columbia var det dags för kvaltävling i kulstötning för Leo. På förhand såg startlistan rent av skräckinjagande ut. Leo låg på TUJGONDE plats med sina 18.75m och endast 12 går som bekant till final.

Men verkligheten blev en helt annan! Leo klev in och dunkade redan i sin inledningsstöt iväg kulan nya personrekordet 18.88m. Den ena storkastaren efter den andra stötte långt under toppkapacitet och slutligen gick Leo till final som sjätte man! Glädjande nog fick han också med sig sin lagkompis Jesper Ahlin till finalen (han stötte 18.66m). Tysken Lauria kvalbäst på 20.15m.

FINALRAPPORT

Även i finaltävlingen gjorde Leo en helt fullgod insats även om han inte lyckades upprepa kvalresultatet. 18.22 – 18.37 – tramp gav en slutlig nionde plats i tävlingen. Det krävdes 18.54 för ytterligare tre finalstötar. Leos lagkamrat Jesper Ahlin lyckades nå dit och slutade sjua på 18.62m.

I stavkvalet hade William Asker en nattsvart dag med tre kryss på ingångshöjden 4.75m. Bara att bryta ihop och komma igen!

Leo hade bra stöttning från läktaren!