Lugnet före stormen!

Den gångna helgen var det relativt lugnt på tävlingsfronten för ÖIS-arna. Nu laddar vi för vårt stora Blodomloppet som går av stapeln på torsdag kväll i Slottsskogen med bortåt 7.000 glada motionärer. Du har väl anmält dig som funktionär?

I torsdags kväll körde Per Skoog sin första utomhustävling för året. Herrarnas 400m-fält bestod av två tappra ÖIS-are. Marcus Thornée och Samuel Wiik gjorde bägge en stark säsongsdebut med respektive 47.93 och 49.11 sek trots ganska så avsevärd motvind på bortre lång.

Chris Gray går från klarhet till klarhet efter sina skadebekymmer. Tyvärr blev han placerad i B-heatet på 1500m och fick kanske inte riktigt det motstånd han behövt. Segertiden 3.57.40 är likväl synnerligen lovande. En man för Lag-SM i Sollentuna kanske?

Chris Gray är på gång igen!

Ellen Hansson hade båråttom på 100 meter. 12.22 sek dock i en saftig medvind på 4.4 sekundmeter.

Resultatlista Bannister Opening

Vi hade även representation vid Stockholm Marathon i lördags. Marcus Johansson kom 71:a på 2.42.36 och Hanna Kumlin 29:a på 3.01.34.

Våra stavhoppare är ständigt på resande fot. I tyska Zweibrücken höjde William Asker sitt personrekord med 1 cm till 5.21m och Michaela Meijer klarade 4.35m.

Rebecka Abrahamsson reste för sin del till Fana i Norge och hoppade 13.18m i tresteg.

Carl Bengtströms tilltänkta säsongsdebut i Hengelo fick dock skjutas fram något efter en liten skadekänning. Vi håller tummarna för att det inte är något långvarigt.

William Asker plussade på en centimeter på sitt personrekord.

Imorgon springer Johanna Gelfgren VM i traillöpning i Innsbruck.

Läs mer här om VM i traillöpning.