Kanondag på Stenkullen!

Det är något alldeles speciellt med Kraftmätningen – det kan man inte komma ifrån!

Klockan 09.30 smällde startskottet för årets kvaltävling på Stenkullen i Lerum. Vårt lag var laddad till tänderna och demonstrerade redan i det inledande häckloppet att här skulle kämpas om varje poäng.

Ylva Magnusson slog an tonen genom att klippa häckarna (80m) på suveräna 12.84 sek. Hennes gamla pers löd på 14.11! I grabbarnas lopp var det Nelson Svensson Johansson som imponerade med 11.78 sek, han hade 12.65 ifjol. Detta trots att han trasslade in sig i en häck rejält halvvägs in i loppet och säkert tappade 3-4 tiondelar på köpet.

Grabbarna värmer under Fredbergs vakande öga

Ylva och Nelson var två stabila klippor i laget och radade upp den ena toppprestationen efter den andra. Ylva bland annat 1.50m i höjd och 4.79 i längdhopp Nelson svarade för dagens ”superpers” när han ökade från 1.51m till 1.74m i höjdhopp!

Förutom dessa två skall Sarah Svartborn hyllas lite extra. Hon är född 2010 och kom in i laget på den ”extraplats” för 13-åringar som tillåts. Sarah överträffade sig i gren efter gren och bidrog stark till lagets slutpoäng. Speciallt imponerande att hon klarade häckloppet med tre steg hela vägen trots att man ju sprang med F15-avstånd. Sedan var hon näst bäst i laget i höjd med 1.42m. Avslutningsvis var hon bäst av tjejerna i det avslutande 800m-loppet med 2.45.03.

Sällan eller aldrig har ÖIS-fanan svingast så intensivt som under helgen. Gabriel Andreasson var fullständigt outtröttlig!

Enligt lagledare Wagersten slogs det osannolika 62 st personrekord under dagen!

Att nämna alla dessa låter sig inte göras. Men insatsen på 800 meter var lite utöver det vanliga. Trots att man vid det här laget tävlat i sju timmar och var rejält slutkörda så slog hela gänget personrekord i grenen… Rayan Siguerdjidjene var snabbast av grabbarna med 2.18.69 med Arwid Lindholm tätt efter (2.20.42).
Av tjejerna var som sagt Sarah snabbast men Linn Coster var endast steget efter. Maja Kardemark kom in på 2,49 och samtliga tjejer fullföljde en bit under tre minuter.

En sällsynt stund av återhämtning för tjejerna innan spjutet drog igång.

Vår totalpoäng skrevs till 23.385 poäng vilket var en bra bit över vår kalkyl. Om det kommer räcka till finalen i höst står än så länge skrivet i stjärnorna. Det blir en hel del nagelbitande den närmsta tiden. Det är de 16 främsta klubbarna i landet som går till riksfinal i mixedklassen.

Vårt kämpastarka gäng skulle vara oerhört väl förtjänta av en finalplats – vi håller alla tillgängliga tummar.

Ayob, Nelson, Rayan och Joao ser osedvanligt glada ut. Förmodligen för att de alldeles strax skall få springa 800 meter!

Gabriel Andreasson har släppt ÖIS-fanan för ett ögonblick och vräker istället iväg spjutet!

Den kompletta resultatlistan