Maja i OS-final!

Natten till torsdagen gjorde Maja Nilsson sitt unga livs i särklass största idrottsprestation, hittills skall man tillägga!

I tidernas tuffaste höjdhoppskval krävdes det hela 1.95m för final och Maja Nilsson var en av FJORTON tjejer som klarade denna högt satta kvalhöjd. Hon gick in på ingångshöjden 1.82m och klarade denna i första försöket, liksom därpå 1.86m. På 1.90m kom först en rivning innan hon gled över i andra.

När hon sedan direkt klarade 1.93m så trodde man först att detta kanske skulle räcka till final. Men sedan började strömhoppningen över denna höjd och man behövde hoppa också på 1.95m. Efter två riv såg det ut som om Maja skulle missa finalen med minsta möjliga marginal. Då gör hon sitt livs förmodligen bästa hopp när hon glider över 1.95m i tredje utan att ens vara nära ribban.

OS-final för Maja Nilsson! På lördag är det dags, missa inte det!

Nu stundar det final om två dagar, på lördag med start kl 12.35 svensk tid.

Man tyckte synd om Erika Kinsey som hade tre ytterst knappa rivningar på kvalhöjden och sånär hade följt med Maja till finalen.

För Michaela Meijer tog OS slut efter kvaltävlingen. Hon har ju haft en minst sagt besvärlig uppladdning inför Tokyo. En hel del skadebekymmer under hela året och sedan den omskriva bilolyckan. Som om inte detta var nog testade hon positivt för covid i samband med den sista tävlingen i Gateshead, England. Detta innebar 10 dagars karantän på ett engelskt hotellrum! På ett sådant är det inte så lätt att toppa OS-formen…

Att hon  klarade 4.25m och 4.40m i sina första försök är ganska anmärkningsvärt emot denna bakgrund. Sedan kom ett slagregn och tävlingen fick avbrytas en tid. När man sedan återupptog hoppandet på 4.55m så hade många tappat rytmen och fick problem. En av dessa var Michaela som alltså stannade på 4.40m, men skall ha all heder av sin insats.

Michaela kämpade storartat efter alla bekymmer under förberedelserna inför OS.