Målilla, Mårelid med mera….

Samtidigt som tränarduon Hamrin/Senorski firade födelsedag i Playitas så gjorde deras aktiva en förstklassig insats vid Målillas Vårstafett. Vi vann både dam och herrklass, för damernas del handlade det till och med om nytt banrekord. På andra plats kom i bägge fallen löparklubben Högby IF.

Vårstafetten består av 8 sträckor varierande i längd emellan 1,2 och 9,9km för män, och 1,2 till 7,5 för kvinnor.

Våra bägge segrande lag vid stafetten i Målilla. Självaste Joakim Johansson spänner musklerna…

Lagen kom i mål i stort samtidigt. Herrarna hade 2.18.48 (sträckan ett drygt maratonlopp) och damerna 2.18.57 (sträckan drygt 35 km). En rolig tävlingsform och en alldeles utmärkt förberedelse för kommande stordåd.

En annan långlöpande ÖIS-are som visade form den gångna helgen var Camilla Frejd. Nykomling i föreningen vann hon Kungsbackaloppet över en halv maraton på goda 1.23.58. Nästa framträdande blir GöteborgsVarvet som även gäller SM på halvmaraton.

I USA tävlade Emma Dahl i Norman Oklahoma. Lördagens 5000m-lopp tvingades hon bryta, men på söndag kom hon igen och sprang 1500m på 4.39.50.

Emma Dahl på väg emot SM-silver vid SM i Umeå 2014

 

Låt oss även presentera en nykomling i föreningen, nämligen Charles Mårelid född 1999.

Vem i all världen är det frågar du kanske så det är på plats med en liten presentation. Pappa Stefan kommer från Stockholm och mamma Agnes från Filippinerna. Familjen bor numer i Dubai där fadern också har sitt arbete. Charles bodde i Sverige till 9 års ålder och pratar flytande svenska.
Sedan i vintras studerar dock Charles vid IMG Sports Academy i Florida.

Somrarna tillbringar familjen Mårelid i Sverige och eftersom Charles gärna vill tävla vid Junior-SM så måste han också tävla för en svensk förening. Och då har alltså valet fallit på just vår kära förening! Han gör tävlingsdebut för oss vid Världsungdomsspelen. Sedan följer ju Lag-SM i Borås 7 juli där han kan bli en stark kugge i vårt stafettlag. JSM i Gävle i augusti står också på programmet.

Hans personrekord lyder på:
100m    10.81     Ultimate Athletics Racenight, Dubai     27/10 2016
200m    22.04    Ultimate Athletics Racenight, Dubai   27/10 2016
400m    50.85    IMG Academy Invitational, Florida     18/3 2017

Han finns på Facebook så de av Er som behärskar tekniken kan väl alltid hälsa på Er nya klubbkamrat.