Maria springer Terräng-EM på söndag!

Maria Larsson avslutar en lång och framgångsrik säsong med att springa Europamästerskap i terränglöpning i Slovakien på söndag.

På tävlingens hemsida ser ni tidsprogrammet. Start för det kvinnliga loppet där Sverige representeras av Maria och Meraf Bahta är 11.15.
Tävlingen TV-sänds på TV4 Sport och CMore Live kl 09.20-13.40 !

Terräng-SM tidigare i höstas var en blöt tillställning.

Säsongen 2017 har varit såväl lång som framgångsrik för Maria. Han var igång med tävlandet borta i USA redan i April månad. Den 11 juli kvalade hon till VM genom att springa 3000m hinder på nya klubbrekordet 9.39.96 vid Folksam GP på Vallen. Vid VM i London räckte hennes 9,48 dock inte till avancemang från heaten.

SM i Helsingborg resulterade i ett guld (hinder) och ett silver (5000m efter Linn Nilsson). Vid Finnkampen helgen efteråt upprepade hon denna tuffa dubbel. Efter en enkel seger på hinder sänkte hon klubbrekordet på 5000m till ypperliga 16.01.93. Även denna gång var Hälle-Linn steget före.

Under hösten upprepade hon sin seger på Långa banan (30 km) i Lidingöloppet. Segertiden 1.55.19 en av de bästa någonsin trots att hon var rejält medtagen de sista kilometrarna.

Efter en tredjeplats vid Nordiska Terrängmästerskapet i November månad är det så dags att sätta punkt för säsongen vid EM i Slovakien.

 

Lycka till!