Mästerskapen närmar sig!

Nu läggs de sista träningsmässiga pusselbitarna inför de kommande mästerskapshelgerna. Den kommande helgen är det tävlingsfritt för de allra flesta men sedan radar SM-tävlingarna upp sig enligt följande

22-23 feb       Stora SM                 Växjö          Hemsida
29/2-1/3       IJSM-IUSM17        Göteborg   Tidsprogram
7-8 mars        IUSM                       Örebro        Hemsida

Anmälningstiden för stora SM har gått ut och ÖIS har anmält en 21 personer stark trupp (13 herrar och 8 damer).

I truppen finner vi ett drygt halvdussin starka medaljkandidater. Melker Svärd Jacobsson (i Duplantis frånvaro), Carl Bengtström (på 200m istället för 400m) och Rebecka Abrahamsson (tresteg) har definitiva segerchanser.  Michaela Meijer, Felix Francois, Artur Engström och Filip Björklund har också mycket goda placeringschanser.

Sedan har vi två spännande outsiders i Maja Nilsson och Filip Gyllensten. Maja gör tävlingsdebut efter sin fotoperation i höstas och formen är givetvis oviss. Samma gäller Gyllensten som hoppade fem meter med halv ansats i sin enda tävlingsstart i vinter.

Härligt att få se Maja tillbaks på tävlingsbanan igen!

Helgen därpå arrangerar vi själva JSM för åldrarna 22-19-17 år i Friidrottens Hus. Sista anmälningsdag är 19 februari och vi räknar med en stor och konkurrenskraftig trupp på hemmaplan! Det kan bli två dussin aktiva och tiotalet medaljer om det vill sig väl. Vi räknar med att alla kompisar och familjemedlemmar sluter upp och trissar upp stämningen rejält! Vi är duktiga på att skapa ordentligt tryck på våra tävlingar här i Friidrottens Hus!

Samuel Wiik är ett starkt kort på 400m vid JSM.

Till USM (15-16 år) i Örebro slutligen kommer vi skicka 10-12 aktiva. Här hittar vi dock några riktigt tunga guldhopp. Alex Apelgrim (60m o längd P16), William Asker (stav P16) och Leo Zikovic (kula P16) toppar rent av Sverigestatistiken. Även Elna Wester (F15) är högt rankad på såväl 200m som 1000m. Personligen ser jag allra främst fram emot en duell mellan Melwin Lycke Holm och Apelgrym i längdhopp! De här bägge vinnarskallarna kan säkert hetsa varandra till hopp över sju meter!

Leo Zikovic jagar guldet i Örebro! Dessutom slog han till med raska 23.91 på 200m förra helgen!