Max Dumbrell vann Kungsbackaloppet

Den gångna helgen var det rena högsommarvädret som vi alla kunde njuta av. De flesta ligger i en intensiv träningsperiod men några av våra löpare var tävlade också. Vår englandsimport Max Dumbrell vann Kungsbackaloppet / halvmaraton på fina 1.09.26. Så här skrev man i Norra Halland:

 

Tillsammans med 167 andra löpare ställde sig Örgrytelöparen Maxwell Dumbrell på startlinjen för Kungsbackaloppets halvmaraton. Drygt en timme och nio minuter senare hade han sprungit de 21 kilometerna och korsade mållinjen som vinnare – för andra året i rad.
– Jag är väldigt glad över att vinna igen. Förra året var en härlig dag och det var skönt att få återuppleva minnena, säger vinnaren.
Förra året vann han på 1.11.50. I år blev segertiden 1.09.26 och han var 1,5 minut snabbare än tvåan.
– Jag visste att det skulle bli ett tufft lopp. Jag kände igen två på startlinjen som jag vet är bra. Men jag kände mig stark idag, säger Dumbrell.

Vad var din plan för loppet?
– Planen var att springa med de två som jag sen tidigare vet är starka och sen testa att spurta ifrån på slutet. Men jag kände mig i bra form och drog upp tempot redan på första varvet.
Vid varvningen på torget var Maxwell Dumbrell först, tätt följd av Olof Simann. När det sedan var dags för målgång kom Dumbrell i ensamt manér.
– Det var ganska mycket motvind idag. Men när vi fick vinden i ryggen så ville jag testa honom lite. Han försökte gå om och sänka tempot men jag tänkte att ”nej, nu trycker jag på”. Jag ville göra det jobbigt för honom och det lyckades.

Vad säger du om din tid?
– Det kanske inte var perfekta förhållanden idag, men med tanke på dem så var den väldigt bra tid. Jag är väldigt glad, säger vinnaren Maxwell Dumbrell.

Prisutdelning på torget i Kungsbacka

Johanna Larsson valde att springa Lerumsloppet över 10 km. Hon kom tvåa på 37.18 efter tyskan Sophia Kaiser. För andra året i rad fick hon en brandsläckare i pris! Kanske dags för Mikael Wennerbeck att värva över henne till Brandkåren?

Brinner det? Då skall ni ringa efter Johanna!

Erik Barr Zeilon sprang 1500 meter i Mesa, Arizona i fredags och noterade nytt personrekord med 4.07.70.

Vi kan också berätta att vår löpargrupp ansvarar för ett sponsorprojekt som genererar välbehövliga inkomster till klubben. Man håller i fysträning för HOGIA i Stenungsund. Hittills har man kört två pass. Första gång med Midde&Anette, därefter med Mathilda Lindman. Nästa gång är det Johanna Larsson som håller i träningen. Bra jobbat gänget!


Midde och Anette med träningsgruppen för Hogia i Stenungsund