Nu är det igång!

Nu har grävskoporna tagit över Slottsskogsvallen! Man har redan börjat riva upp banorna. Det är mycket som skall göras men slutresultatet blir en arena som uppfyller de internationella kraven på en mästerskapsarena. Formellt kommer man att kunna arrangera exempelvis ett Junior-VM på Vallen när renoveringen är klar.

  • Kurvorna kommer att vidgas så att det finns reglementseligt avstånd utanför bana åtta.
    Det kommer läggas tre längdgropar på upploppsrakan.
    Dubbla stavhopp – ett på vardera sidan.
    Förlängd spjutansats
    Med mera, med mera

Så här ser det ut i höjdhoppskurvan just nu…

Man kommer arbeta intensivt i höst med ombyggnaden, men de nya banorna kommer inte att läggas förrän efter GöteborgsVarvet. Detta innebär att Världsungdomsspelen 5-7 juli blir den första tävlingen på ”Nya Vallen”.

Det internationella intresset för nästa års tävling är redan rekordartat. Exempelvis har Island har redan 250 personer inbokade för en sjudagars tävlingsresa till Göteborg!

Så här såg den inhyrda ljustavlan ut när det regnade som värst under lördagen…

Utvärderingen av årets tävling är gjord och beslutet är taget – Vi stannar på Vallen!
Allt gick precis så bra man kunde begära premiäråret på en ny arena. Man får gräva väldigt djupt för att finna ett enda negativt ord om årets arrangemang…. Dessutom upplever vi en väldigt positiv attityd från IoFF:s (Idrotts- och föreningsförvaltningen) sida. Man vill verkligen skapa bästa tänkbara förutsättningar för vår tävling.

5-7 juli 2024 arrangeras Världsungdomsspelen på nya fräscha Slottsskogsvallen!