ÖIS trea i SM-pokalen och fyra i Castorama!

SM-pokalen är ett nytt koncept som startades 2018 och korar årets bästa SM-förening. De sex främsta i alla SM-tävlingar för seniorer, juniorer och ungdomar ute och inne samlar poäng enligt poängfördelningen 7, 5, 4, 3, 2, 1 och högst poäng och efter sista SM-tävlingen vinner. Poängen är viktad vilket innebär full poäng för seniorer, 19-22 år poäng x 0.75, 17 år poäng x 0.5 och 15-16 år poäng x 0.25.

Premiäråret 2018 placerade vi oss som sjua, en placering vi upprepade året efter. 2020 avancerade vi till en fin fjärdeplats. Efter avslutande terräng-SM står det nu klart att vi 2021 avancerar ytterligare och når en hedrande tredje plats efter Hässelby SK och Malmö AI.

Med tanke på hur ”tungrott” allt varit under pandemin är detta givetvis en framgång att verkligen glädjas åt! Inte minst det faktum att vi är bäst i stan skall vi ta tillfället i akt och gotta oss över riktigt rejält.

Här är den kompletta listan för SM-pokalen.

Som om inte detta är nog kan vi också räkna in en fin fjärdeplats i lagtävlingen i årets CastoramaÄven här tvålar vi till Ullevi vilket alltid är extra trevligt.

Vårt guldgäng på 4x400m har plockat många sköna poäng i kampen om SM-pokalen.