Olof klämde drömgränsen!

Bilden ovan är i sanningens namn inte helt nytagen, men den här för ljuvlig för att undanhållas läsarna. Olof Ryberg har varit medlem i vår förening sedan barnsben och alltid tävlat flitigt.

Olof Ryberg tävlade framgångsrikt vid Para-EM som avgjorts i Berlin strax efter Friidrottens EM. Han hoppade för första gången i sitt unga liv sex meter (exakt 6.00m!) i längdhopp och kom på en åttonde plats. Här följer en liten summering från Rybergarna:

Godkänd säsongsavslutning

Efter en ovanlig säsongstart med VM i Goalball följde intensiva träningspass i längdhoppsgropen med fullt fokus på Para-EM i Berlin. Kvalgränsen klarades i början av juli och därefter följde mer intensiva träningar med målet att få ett bättre pers än Palmas, som följt merparten av träningspassen från sprintbanan och uppmuntrat och peppat. I Berlin inleddes tävlingarna med längdhopp för T13 (Olofs klass) vilket innebar mycket publik och mässingsblåsorkester på äkta tyskt maner.

 Första hoppet var en ynkligt litet övertramp men såg mycket bra ut. Andra hoppet var en perfekt plankträff, men i övrigt inte lika bra som det första hoppet, men mätte ändå 6.00 – och tävlingens mål var uppfyllda. Eget pers och bättre än Palmas. Detta räckte dessutom till final vilket varken Olof eller tränar staben hade räknat med. Ett hopp med säkert 30cm kvar till plankan och två rejäla övertramp vittnar om att skärpa och ork tröt. Olof slutat på en hedersam 8:e plats vilket för att Tokyo inte känns så avlägset längre. Per Jonsson från Bollnäs tävlar i samma klass slutade på en 4:e plats.

 Stort tack till alla ni på Vallen och i FIH som stöttat under den här komprimerade sommaren.

 Många hälsningar

Rybergarna


Ovanstående bild från Lag-USM i Huddinge 2016 där ÖIS kom tvåa totalt.

 

Kungsbackaspelen till Helgen

Det är inte bara Senior-SM på programmet stundande helg. Kungsbackaspelen är en tvådagars tävling dit 26 stycken ÖIS-are i åldrarna 13-17 år är anmälda. Det är lite granna av en genrep inför Finalen Kraftmätningen nästkommande helg och även Götalandsmästerskapen så småningom (15-16/9).

Tävlingens hemsida

Ebba Francois är anmäld på 800m och 3000 meter i Kungsbacka! Elna Wester tillbaks efter en fotskada och skall springa 1500m i F13.


Resultattävling i kast i onsdags

Vi körde en resultattävling i kast (kula och spjut) på Vallen på onsdag kväll. Hela 20 st ungdomar i ålder 13-16 år tävlade och det slogs åtskilligt med personrekord. 14-årige William Kindbom stötte hela 11.00m i kula och 13-åriga Inez Yngve hade 23.66m i spjut.  Den kompletta resultatlistan finner du här.

Elliott och Albin var i farten på Vallen i onsdags.

Personrekord på Sätra Idrottsplats
Samtidigt med Seriematchen i Lerum var några av våra stavhoppare på besök i Kungliga Huvudstaden. Vid Hellashoppet på Sätra IP så förbättrade Oliver Edman sitt personbästa i stav från 4.06m till hela 4.24m via en mellanlandning på 4.14m. Härmed avancerar han till en fjärdeplats på årets Sverigebästa i P17. Än högre hoppade Adam Bengtsson (född 99) som klarade nya årsbästat  4.34m. Fanny Berglund satte även hon årsbästa med 3.64m i kvinnornas tävling.

Grattis Sandra!

Och så avslutningsvis ett kraftfullt GRATTIS till Sandra Jonsson som blivit uttagen i det Svenska Ungdomslandslaget som möter Finland i Tammerfors nästkommande helg. Det var hennes fina insats vid USM på 300 meter häck senast (brons på 44.61 sek) som resulterade i en landslagsdebut. Lite speciellt, då Sandra är den första av ”den nya generationen” som blir uttagen till landslaget. Igår körde hon ett bra pass med Carbe och slipade stegrytmen.

Finnkampen nästa för Sandra!