Örgryte IS Friidrottsklubb söker klubbchef

Vi söker Klubbchef till ÖIS Friidrottsklubb

ÖIS Friidrottsklubb är en topp-elitklubb i Sverige som idag har cirka 280 medlemmar. Vi har träningsverksamhet för barn som är 10 år och äldre, ungdomar och juniorer samt en stark elitverksamhet med såväl SM-segrare som OS-deltagare. Vi har idag anställda huvudtränare för ungdoms- och juniorverksamheten samt anställda elittränare. Vi har också cirka 25 fritidstränare för såväl ungdom, junior som senior.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en klubbchef till ÖIS Friidrottsklubb som vill vara en del av vår ÖIS anda.

I tjänsten ingår att utveckla och driva ÖIS Friidrottsklubb mot uppsatta mål. Du representerar klubben i olika sammanhang och verkar för utveckling av klubbens varumärke.

Som klubbchef innebär det att du på en övergripande nivå utvecklar klubbens verksamhet och koncept samt hanterar frågor utifrån pågående verksamhet. Du har ansvar för våra viktiga evenemang så som Blodomloppet, Världsungdomsspelen (vuspel.se), och Göteborgsvarvet. Du är drivande i, och ansvarig för, klubbens sponsorarbete. I rollen ingår ekonomiuppföljning och du har klubbens kontakter med Göteborgs kommun, Göteborg Friidrottsförbund, Svenska Friidrottsförbundet, SOK, övriga friidrottsklubbar och andra intressenter.

Du har budget-, arbetsmiljö- och personalansvar. I rollen ingår att samarbeta med ansvarig ungdomsutvecklare. Det ingår även bokning av resor vid tävlingar och läger för både tränare och aktiva.

Du rapporterar till styrelsen för ÖIS Friidrottsklubb.

Din profil – kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Grundläggande kunskaper inom friidrott
  • Ledarskapserfarenheter
  • Erfarenhet av administrativt arbete, ekonomiuppföljning, bokföring och budgetarbete
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska såväl som engelska
  • Du har goda datakunskaper
  • Erfarenhet av arbete med sponsring

Anställning 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% men varierar i omfattning och belastning efter behov och tid på året. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Placering är på ÖIS kansli på Friidrottens Hus i Göteborg.

Tillsättning av tjänsten sker snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan 

Välkommen med din ansökan, innehållande CV samt personligt brev, senast den 25 september 2022.

Du mailar din ansökan till christer.strand@ois.se. Intervjuer kan komma att ske löpande under annonseringstiden så vänta inte med din ansökan.

Mer information 

Läs mer om ÖIS Friidrottsklubb på vår hemsida www.oisfriidrott.se. För mer information om tjänsten kontakta Christer Strand, ordförande ÖIS Friidrottsklubb, e-post: christer.strand@ois.se