Över förväntan i Växjö!

7 medaljer, ytterligare 3 topp 6-placeringar. Smaka på den!

Det var med tre minibussar som ÖIS drog iväg på fredag eftermiddag för att tävla på ISM.
Under lördagen anslöt några bil- och tågresenärer.

Vi bodde på ett lite mindre och familjärt hotell som heter Hotell Esplanad, 300m från centrum med restauranger och eventuell shopping, för den som hade tid med detta.

De erbjöd dock endast frukost så de gemensamma middagarna fredag och lördag kväll intogs på annan plats.

Sent första kvällen lyckades Kevin F och Gabriel W fastna i hissen, och efter att de rings jouren för hissen, väntat 30min utan att någon kom, bände de själva upp dörren och tog sig ut. Jourpersonen har ännu inte återkopplat=)

Stämningen var god och Markus Wallmark erbjöd sina tjänster som massör, lite av en räddande ängel då Anna inte riktigt fått ordning på den biten innan avresa. Tack Markus!

Det var summa sumarum en bra resa, många glada hejarrop, några personliga rekord och några aktiva som kommer lära sig massor av detta och komma ännu starkare tillbaka!

Hej hej från reseledare Anna!

 

Artur laddar inför sitt sjätte och sista hopp! 15.30m gav ett besök på prispall och en bronspeng!

 

Härligt att se Maja Nilsson tillbaks på banan igen. Fotoperationen i höstas var lyckosam och nu gav comebacken en tredjeplats på 1.82m! Det kommer mycket mera….

 

Carl Bengtström går i mål som tvåa på 200m. Guldmedaljen blir ändå hans då Kadestål på yttern diskas för tjuvstart.

200m-finalen blev märklig. Kadestål tjuvstartar och får rött kort. Han hävdar dock att han blev störd av ett ljud och kräver att få springa under protest. Så sker och han är snabbast runt banan med 21.09. Diskningen kvarstår dock trots protest från MAI och Carl blir svensk mästare. Detta efter dubbla klubbrekord, 21.27 i försöken och sedan 21.26 i finalen!

 

Michaela tog sina första höjder med mycket luft men på 4.48 var det stopp. Men en silvermedalj blev det även om hon inte var riktigt nöjd med sitt resultat.

 

Jenny Lestander slog till med hela 6.17m i sitt sista hopp! Klubbrekord med 16 cm och bara två cm från Tilde Johanssons bronspeng!

 

Filip Björklund tog en sensationell bronspeng på 60 meter häck!

Den mest sensationella av helgens sju medaljer var Filip Björklunds brons på 60 meter häck. 8.04 i försöket följdes av lysande 7.94 i finalen! Och därmed slog han även doktor Peter Berghs legendariska klubbrekord på 7.98 sek från 1987! Men Peter vann tre stycken svenska mästerskap i grenen (1983, 1984 och 1988). Där har du fortfarande lite att jobba på Filip!

Rebecka Abrahamson har en beundransvärd förmåga att se glad ut. Och fattas bara annat när hon säkrar segern med en marginal på 2 cm efter ett personbästa på 13.31m!!!

 

Melker är bombsäker när det gäller SM. Först 5.20m när alla andra hoppat färdigt. Därefter 5.30m och 5.50m innan det blev stopp på 5.70m. En segermarginal på 43 cm…

Slutligen lyfter vi även på hatten för Gabriel Wallmark och Johanna Larsson som bägge noterade nya personrekord. Gabriel i tresteg med 14.91m och Johanna på 1500 meter med 4.39.41.

Andreas Kramer körde stenhårt från start på 800 meter. Felix kämpade dock väl där bakom och kom i mål som femma på 1.51.21. En viktig notering då hans tid ju är utslagsfråga i SM-tipset…