Vi håller hårt på åldersgränserna vid Världsungdomsspelen. Man får inte deltaga förrän det år man fyller 12. På alla år har vi bara gett dispens EN ENDA GÅNG för en underårig att deltaga. Året var 2010 och grenen var stavhopp P13. Familjen Duplantis var hemma på sommarbesök och lillgrabben Armand, endast 11 år gammal, ville väldigt gärna vara med och hoppa. Vi lät nåd gå före rätt och han vann tävlingen i utklassningsstil. Trots att han då inte mätte stort mer än 140 cm var han redan då tekniskt mycket driven. Han klarade 3.84m och hade en marginal av 79 cm till tvåan, Urho Kujanpää från Tammerfors.

Ifjol var Armand tillbaks till Ullevi och fick ta emot Pekka Dahlhöjds Hederspris tillsammans med Lisa Gunnarsson. Därefter hoppade han 5.40m och var mycket nära på Ungdomsrekordet 5.56m.
Ändå baxnar man över utvecklingen det senaste halvåret! Juniorvärldsrekord inomhus med 5.82m och så nu ett fullständigt enormt Nordiskt rekord med 5.90m!

11 år gammal och redan 3.84m på Ullevi 2010!

Det är därför det är så kul att vara en del av Världsungdomsspelen! Man får en förhandstitt in i framtiden. I år föds det nya superstjärnor! Du är väl med?

Har du inte redan anmält dig som funktionär till årets tävling den 30/6-2/7 så gör det snarast! Vi behöver vara snudd på 300 personer för att genomföra denna sagolika tävling. Ifjol slog vi rekord ”som vanligt” med 8.382 starter.

Kolla den här grymma videon över Armand utveckling. Det finns med ett klipp från Ullevi också