Rapport från en kulring…

Familjen Zikovic har en mycket nöjd och inspirerad son hemma igen efter fem dagar på läger i Växjö.

Här följer en rapport signerad pappa Per:

Utvecklingsläger för juniorlandslaget

I 2½ dagar träffades eliten på juniorsidan inom grengruppen kast i Växjö. De genomförde 4 st träningspass, 2 st föreläsningar och kastanalys. Leo blev utvald som en av de första på juniorsidan att genomföra de funktionstester, som tidigare endast varit ämnade för seniorer.
Dessa tester kontrollerar styrkeförhållandena och rörligheten i kroppen. De gav oss en nyttig och användbar information, samt övningar som kan bidra till ännu bättre resultat framöver.

”Den långa resan mot internationell elit”. Föreläsning med Vesteinn Hafsteinsson.

Leo genomför en av fystesterna.

Teknikanalys av Leo. Det är Staffan, Viktor Pettersson som gör denna.


Träning med Vesteinn

När alla andra åkte hem på söndagen så stannade Leo kvar för att träna tre pass med Vesteinn Hafsteinsson och hans grupp. Det var Leos tränare Arwid som arrangerat detta.

På måndag morgon kom Arwid ner till Växjö och första teknikpasset var kl 10.00. Därefter styrkeräning på eftermiddagen och ytterligare ett teknikpass på tisdagen. På måndagskvällen blev det pizza och playstation i Daniel Ståhls lägenhet.

Rapport från Leos tränare Arwid Koskinen:
”Mycket givande och Leo klickade bra med Vesteinn! Mycket positivt och konstruktiv kritik som vi kan jobba vidare på. Han påpekade hur viktigt det är att inte stressa fram något utan låta det ta sin tid!”

Leo tycker det var mycket inspirerande, lärorikt och roligt. Vesteinn ser stor potential i Leo och tror han kan bli mycket bra. Han vill fortsätta att stötta Leo och hans coach Arwid, så det lär bli fler träffar framöver.

Vesteinn och Leo jobbar med rotationstekniken.

Och givetvis var Leo framme och kände på hur ett OS-guld ligger i handen!