Robin, Felix och Jonathan grymma på Ullevi!

Arrangörsmässigt så ställdes vi inför den kanske tuffaste utmaning under alla de år som tävlingen pågått. Det faktum att Madonna hade konsert till strax efter midnatt onsdag kväll satte oss under en kolossal tidspress. Knappt hade sista tonen klingat ut förrän man började montera ner den sex våningar höga scenen och städa arenan.

När vi kom till Ullevi fredag morgon så var arenan fortfarande rent formellt en byggarbetsplats med lyftkranar och en lång rad lastbilar som körde ut byggsegmenten. Bryska vakter förhindrade oss också att arbete på innerplan varför vi fick ett oerhört merarbete med att bära runt allt vårt material via läktarna.
Vid 17-tiden var allt utkört från konserten men nu hade ett oerhört slagregn med åska&dunder dragit in över Göteborg. Ullevis personal slet som djur ända framåt midnatt med att montera kastbur, köra in allt material och ta bort täckningen av banorna. Mycket gick dock helt enkelt inte att göra i det våldsamma skyfallet och det var en samling oroliga människor som sent omsider dyblöta gick hemåt.
Visst var det stressigt på lördagsmorgonen, men bara efter någon timmes tävlande kunde vi börja slappna av och känna att allt fungerade. Trots att vi tvingades arrangera tävlingen lördag till måndag så kan vi summera ett precis lika bra arrangemang som de senaste åren.
 .
ETT GIGANTISKT TACK TILL ALLA ER SOM GJORDE DETTA MÖJLIGT!
 .

Så åter till de idrottsliga prestationerna:

ROBIN LINDGREN går från klarhet till klarhet. Lördag kväll kom han trea på 1500 meter män seniorer och sprang för första gången under 3.50 (3.49.96). Måndag eftermiddag var han så tillbaks för en kanonlopp på 3000m hinder. Han stack ifrån sina motståndare efter 50 meter och sprang första kilometern under 2.50! Han höll stilen ända in i mål och noterade såväl ett stiligt personrekord som ett nytt svenskt årsbästa i grenen med 8.53.50!

FELIX FRANCOIS fick förstklassigt motstånd på 400 meter i from av Johan Wissman och danske ettan Nick Ekelund-Arenander. Han fick mycket bra draghjälp av dansken och kunde sänka sitt pers till finfina 47.65. På söndagen var han tillbaks och pulvriserade sitt gamla rekord på 200 meter. 21.63 var den näst bästa tiden i försöket efter Stefan Tärnhuvud. Han avstod dock finalen för att inte riskera sina ömtåliga muskler.

JONATHAN CARBE var kämpat med en krånglande hälsena&vad under våren och gjorde nu sin säsongsdebut på 400 meter häck. Och vilken debut det blev – personrekordet sänktes från 53.55 ner till 52.87! Uppe i sekretariatet kunde Fredrik Meister bevittna hur hans klubbrekord klarade sig med endast 0.07 sek. Tiden gav en tredjeplats men framför allt förhoppningar om en tid under 52 sekunder när han fått några till i kroppen att slipa till framfrallt felbenstagningen på häckarna 2-4-6.

Många andra ÖIS-are gjorde också fina prestationer. 14-årige Max Hejdenberg kom sexa i höjdhopp P14 på personbästa 1.64m och gick dessutom till final i längdhopp.

.
5.72m i stavhopp – en grym prestation av Alhaji och revansch för EM-missen
.
Grattis också till Alhaji Jeng som nominerades till OS i London efter att ha klarat världsresultatet 5.72m i stav i Heusden 7 juli. Vid samma tävling noterade Eric Senorski nytt klubbrekord på 5000m och knäckte för första gången 14 minuter på 5000m med 13.56.33!