The battle of Öland!

Torsdag den 18 maj inleds den svenska utomhussäsongen med kvalmatcher till Lag-SM. Det är två till antalet varifrån segraren i vardera matchen går vidare.
Vårt herrlag är givetvis direktkvalificerat efter segern ifjol, men damlaget måste kvala.

Vår match går på natursköna Öland varför vi reser dit dagen innan, den 17/5. Det blir gemensam resa med Mölndals damlag.

Avresa 14.00 onsdag 17/5 från Friidrottens Hus. Kom i god tid!

Deltagande lag är Örgryte IS – Mölndals AIK – IFK Växjö – Västerås FK – Högby IF – Linköpings GIF.

I förhandsresonemanget har vi utgått ifrån att kampen kommer att stå mellan oss och Mölndals AIK. Det är något av en favorit i repris, då få väl glömt den järnhårda kamp vi hade i Norrköping 2021. Den gången vann vi med två poängs marginal, 89 emot 87 efter en strid som varade ändå in på den avslutande stafetten.
När man nu publicerat startlistorna så kan man konstatera att även Växjö kommer med ett riktigt starkt lag. Flera nyförvärv sedan ifjol och en rakt igenom vass uppställning.

Vi kan dock glädja oss åt att systrarna Nielsen kommit hem från USA tidigare än beräknat och förstärker vår uppställning rejält. Även Lisa Lilja innebär ju en avsevärd vässning av vår uppställning.

Här finner ni de kompletta startlistorna.
Tidsprogram

Här hittar ni resultaten

2021 gick vårt damlag till final i Lag-sm för allra första gången. Detta efter en järnhård fight med våra RödBlå vänner från Mölndal!

Finalen i Lag-SM kommer sedan att avgöras i Sollentuna den 8 juli.

Den dag då vi vinner Lag-SM för såväl kvinnor som män – Då är det fullbordat, inte förr!

PS: Emil Predan meddelar att han redan köpt in Guldhattar för att fira segern!
Det kommer att bli en väldigt lång bussresa hem för det förlorande laget. Speciellt som ÖIS och MAIK reser med gemensam buss.

Vi tar med salt&peppar så att MAIK-arna kan käka upp sina hattar på vägen hem.

 

Andy plockar fram det tunga artilleriet inför den RödBlå Kampen!