Laget till Kraftmätningen 28 maj nominerat!

Söndagen den 28 maj är det dags för kvaltävling i Kraftmätningen. Vi drabbar samman med IFK Göteborg och Lerum Friidrott på Stenkullens IP.

Nu är vårt lag nominerat och ser ut som följer:

Arvid Lindholm -08
Simon Ostwald -08
Gabriel Andreasson -09
Karl Fredberg -09
Ayob Haj Younes -09
Claudio Joao Kåmark -09
Rayan Siguerdjidjene -09
Nelson Svensson Johansson -09
Alva Andblad -08
Maja Kardemark -08
Ylva Magnusson Debray -08
Nova Stormbom -08
Linn Coster -08

Julia Erhart -09
Julia Johnson -09
Sarah Svartborn -10

Lagledare: Judith Wagersten

Kraftmätningen är ju en lagtävling för ungdomar

Vi börjar med Häcklöpning 80 meter. Därefter tävlar vi i tur och ordning i spjut – höjd – stafett 6x200m – kula – längd och avslutningsvis 800m.

Reglerna som vanligt: max 8 flickor och 8 killar. De skall vara födda 2008-09 men man får ha med en flicka och en pojke födda 2010. Man räknar poäng på de tre främsta i varje genomförd gren.

Genom åren har vi varit framgångsrika i Kraftmätningen. Tre gånger har vi placerat oss som tvåa i den kombinerade lagtävlingen (flickor + pojkar). Senast 2019 då vi jagade segrarna Hässelby ända in på mållinjen. Men framförallt så vann vi stafetten som gick inne på Stockholms Stadion mitt under Finnkampen! En otrolig upplevelse för såväl aktiva som ledare.

Laget som vann 6x200m inne på Stadion under själva Finnkampen 2019!

Ifjol lyckades vi också ta oss till final. Lite grand emot alla odds då vi hade en ganska så ”tunn” årgång. I finalen på självaste Ullevi kom vi på en hedrande 14:e plats.

Givetvis skall vi göra vårt allra yttersta för att åter igen kvalificera oss till riksfinalen 2023. Vissa grenar är bättre än andra för oss men här gäller det att kämpa om varje poäng i våra ”svaga” grenar. Finalen går i Lidingö den 2-3 september och vi får chans att se Finnkampen på söndagen!

Nu gäller det att ligga i och jobba på häcklöpning, spjutkastning och allt annat de kommande veckorna!