Seger i Schweiz för Marcus Tornée

Vid en tävling i Schweiz på torsdagen gjorde Marcus Tornée en lysande säsongsstart. Detta genom att vinna 300 meter på mycket goda 33.57 sek! Med detta går han in som trea i ÖIS alla tiders bästalista efter Michael Fredriksson (33,2) och Carl Bengtström (33.33 sek). Han passerar dock legendaren Bo Althoff (33.7).

Utifrån detta kan vi utläsa att personbästat på hans specialdistans (47.02 sek) från ifjol inte kommer att bli alltför långlivat. Dessutom kan vi slå fast att vi kommer att bli svårslagna på 4x400m vid stundande Stafett-SM…

Med på resan var även Cajsa Augustsson som öppnade utesäsongen med 5.93m i längdhopp. Även Rebecka Abrahamsson tävlade utomlands i torsdag. För hennes del gick tävlingen i tyska Essen och hon hoppade 13.04m i tresteg. Det var tänkt att även Gabriel Wallmark skulle deltagit med han avstod resan med en lätt skadekänning.

Redan ikväll (fredag) är det dags för nästa ÖIS-are att tävla internationellt. Det handlar om Maja Nilsson som deltar i Diamond League i Doho Qatar. Hon öppnade ju säsongen med fina 1.90m i Nairobi, Kenya. Tävlingen sänds för övrigt på TV12 och TV4 Play.

Oliwer Danielsson sprang 100m i Sollentuna den 7/5 och kom trea på 11.31 (+1.3 m/sek).

Och så skall vi inte glömma att styrelsemedlem Niclas Agroth sprang 800 meter på lovande 2.28! Ett styrkebesked…
Än snabbare lär dock Julia Nielsen springa på sträckan. Hon har sitt Conference Meet (Missouri Walley) med början fredag och gäller som storfavorit på såväl 800m som 1500m. Här hittar ni resultaten.
Syster Wilma springer för Washington State i en conference som heter PAC-12 och har en tuffare konkurrens. Hon nöjer sig med 800m och hennes resultat finner ni här.

Kvilles Vårtävling på lördag har vi ett gäng som främst tävlar på 100 meter.

Maja flyger världen runt! Först Nairobi och nu Doha…